Pericolul inundatiilor pare sa fi trecut pentru moment. Conform specialistilor de la Apele Romane, ploile se vor intoarce incepand de vineri cand frontul atmosferic va intra in tara noastra prin Oltenia. Cu toate ca estimarile pagubelor nu pot fi cuantificate la aceasta ora, Banca Europeana de Investitii (BEI) este dispusa sa ne acorde un imprumut de urgenta, cu termen de rambursare de pana la 30 de ani, pentru reconstructia infrastructurii afectate.

Potrivit unui comunicat al institutiei, BEI si autoritatile romane se afla deja in negocieri avansate. In timp ce Europa promite ca ne ajuta, la fata locului, in tara, mai precis in Tuzla, autoritatile incearca sa gaseasca solutii de cazare a sinistratilor. Starea de alerta din cele trei judete, Ilfov, Ialomita si Constanta a fost ridicata. Singurii care incalca regula sunt jandarmii detasati in Slobozia si Tandarei, acolo unde sunt asteptate noi viituri.

"Momentul critic a fost depasit", a opinat, ieri, Tariceanu, declarandu-se multumit de cum au gestionat autoritatile cel de-al saselea val de inundatii. Solutia convenita cu specialistii Ministerului Mediului pentru Techirghiol este montarea unei pompe suplimentare de mare capacitate, cu un debit de patru-cinci mii de metri cubi pe ora, care sa transporte apa in Marea Neagra.

Lucrarile pentru constructia instalatiei, in lungime de circa un kilometru si jumatate, ar urma sa fie finalizate pana la sfarsitul saptamanii viitoare, cu sprijinul a trei mari companii din domeniu. Nici plaja din Costinesti nu sta mai bine. Aici insa intervin bani europeni, astfel incat statiunea sa fie redata circuitului turistic cel tarziu in mai 2006.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.