Pretul caselor din zonele calamitate de inundatii situate in zonele catalogate drept rezidentiale va scadea in perioada imediat urmatoare cu pana la 20%, apreciaza analistii imobiliari. In acelasi timp, acestia apreciaza ca tranzactiile imobiliare din aceste zone vor scadea drastic in urmatoarele trei luni, revenirea urmand sa fie acompaniata si de majorarea preturilor pana la nivelul initial.

"Multe zone rezidentiale din preajma Bucurestiului, precum Iancu Nicolae, Negresti, Domnesti si altele, au avut mult de suferit din cauza ca doar arterele, principale din localitati au canalizare, restul caselor fiind nevoite sa adopte solutia fosei septice, astfel incat s-au inundat subsolurile si chiar parterul", ne-a declarat analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

El spune ca "in perioada imediat urmatore casele din aceste zone se vor ieftini cu 10-20%", fenomen suprapus insa cu o blocare a tranzactiilor. "Cum de regula oamenii uita, probabil ca numarul tranzactiilor va incepe sa creasca peste cateva luni, iar preturile isi vor reveni", a mai opinat Zilisteanu. El recomanda celor care vor sa-si cumpere un teren sau chiar o casa sa tina cont de cateva sugestii, respectiv de rezultatele studiului geodezic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.