Ieri, la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) s-a desfasurat selectia persoanelor care vor munci in Spania. Ca in fiecare an, multimea disperata a luat cu asalt birourile OMFM. La selectia organizata in aceste zile s-au prezentat doar persoanele care erau inscrise in baza de date si care au fost anuntate anterior. Pentru cele patru zile cat dureaza preselectia (20-23 decembrie) au fost anuntate sa se prezinte 8000 de persoane pentru a ocupa 4507 locuri de munca in agricultura, in Spania. Biroul de presa al OMFM a precizat ca toate persoanele care au venit la selectie ca urmare a instiintarii trensmise vor fi primite si intervievate de angajatorii spanioli. Acestia vor verifica datele si actele celor care doresc sa culeaga capsuni in Spania.

Plecarea la munca este programata pentru lunile ianuarie si februarie. Luni si marti firmele spaniole care au facut selectia au fost Freshuelva si Citricultores. Durata contractului va fi de minim 3 luni, salariul brut propus este de 34,84 euro pe zi cu o norma de lucru de 39 de ore pe saptamana. Astazi si maine se organizeaza selectia pentru firmele Asaja, Coag si UPA. Aceste firme ofera contracte de minimum 3 luni, un salariu brut cuprins intre 21,14 si 31,14 euro pe zi, pentru o norma de lucru de 39 de ore pe saptamana. Din salariile primite in Spania se vor retine 65,86 euro/luna din salariu pentru asigurarile sociale si 2% pentru plata impozitului pe beneficiul persoanelor fizice. Provincia unde vor fi culese capsunile este Huelva.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.