Prima actiune oficiala a proaspatului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost comemorarea eroilor Revolutiei din decembrie 1989. El a depus ieri coroane de flori la Cimitirul Eroilor Revolutiei din Capitala si la Troita de la Universitate. Cu acest prilej, el a dezvelit un monument comemorativ, a asistat la slujba oficiata in memoria martirilor si a depus o coroana de flori. La ceremonia de la Cimitirul Eroilor Revolutiei a fost prezent si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. El a fost intampinat cu ostilitate de revolutionarii prezenti. "Dupa ce ati tras in noi in 1989, acum veniti sa puneti flori!", i-a spus un barbat lui Vacaroiu.

Basescu a asistat apoi la slujba oficiata in Piata Universitatii, la Troita din centrul Capitalei avand loc o ceremonie de depunere de coroane de flori in memoria celor ucisi in noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 de catre fortele de represiune comuniste. La evenimentul comemorativ au participat presedintele Traian Basescu, deputatul PNL Mona Musca, presedintele interimar al PD, Emil Boc, presedintele Fortei Democrate din Romania (FDR), Petre Roman, alti reprezentanti ai clasei politice, seful Statului Major General al Armatei, generalul Eugen Badalan, precum si reprezentantii mai multor asociatii de revolutionari. Seful statului a fost intampinat de garda de onoare si a participat la serviciul religios oficiat de un sobor de preoti. La incheierea ceremoniei religioase, Traian Basescu a aprins o lumanare la crucea din rondul Pietei Universitatii si a depus o coroana de flori din partea Presedintiei Romaniei.

Alte coroane de flori au fost depuse de catre revolutionarii care au "tinut" baricada, de catre Senat, Camera Deputatilor, MApN, precum si din partea mai multor organizatii de revolutionari. La finalul manifestarii, presedintele Basescu a discutat cateva minute cu reprezentantii asociatiilor de revolutionari, dupa care s-a deplasat pana in apropierea trotuarului din fata Pietei Universitatii, unde a fost salutat de catre cele cateva sute de bucuresteni stransi cu prilejul ceremoniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.