Incepand din 2007, traficul rutier in Bucuresti se va desfasura mult mai usor decat in prezent, o data cu finalizarea proiectului de fluidizare a traficului, potrivit lui Gheorghe Udriste, director executiv in Directia Transporturi si Drumuri din cadrul municipiului Bucuresti. "Daca vom semna contractul de constructie la inceputul anului urmator, pana la sfarsitul anului trebuie sa fie gata", ne-a declarat Udriste.

Conform acestuia, proiectul consta in amplasarea unor camere de luat vederi in intersectiile principale pe relatia nord-sudica a Capitalei. Imaginile vor fi preluate de operatorul de sistem care va coordona semafoarele, asa incat cozile interminabile din prezent sa fie epuizate in mod operativ, fluidizand traficul, mai ales in orele de varf. "Teoretic, acest sistem preia atributiile politistilor de intersectie", a mai spus oficialul institutiei.

Totodata, proiectul mai prevede dotarea mijloacelor de transport in comun cu EPG-uri, pentru o coordonare mai eficienta. "In prezent ne aflam in perioada de precalificare a celor 20 de firme interesate de acet proiect, din care cred ca vor ramane in jur de sapte-opt societati", ne-a mai spus Gheorghe Udriste. El ne-a mai precizat ca nu a fost stabilita locatia operatorului principal pana in prezent, dar municipalitatea va fi coordonatorul care va trimite informatiile utile catre politie.

Costul proiectului se ridica la 20,5 milioane de euro, credit obtinut de Primaria Capitalei de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). In ceea ce priveste transmiterea imaginilor de la camerele de luat vederi la sistemele de comanda, iar mai apoi catre centrul operational, aceasta operatiune se va realiza prin unde radio, unde Tetra si, unde e cazul, prin fibra optica, potrivit lui Gheorghe Udriste.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.