Idealurile de frumusete fizica impuse mai ales in ultimii ani tind sa atinga perfectiunea. Multe femei viseaza sa aiba un posterior ca al lui Jennifer Lopez, iar altele sa aiba sani ca ai Pamelei Anderson. Si barbatii au devenit din ce in ce mai atenti la felul cum arata, multi visand sa aiba pectoralii lui Brad Pitt.

Cum mama natura nu este intotdeauna foarte generoasa, atunci se poate apela la bisturiu. Interventiile de chirurgie estetica sunt o alternativa pentru a avea un aspect fizic exact cum visati. Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii arata ca, pentru femei, idealul de frumusete este reprezentat de celebra papusa Barbie. Numai ca dimensiunile lui Barbie sunt foarte rare, estimandu-se ca numai o femeie din 100.000 are acelasi gen de corp, adica cu solduri inguste si sanii mari. Ca urmare, in SUA, anul trecut, peste 250.000 de femei au apelat la silicoane.

Lipoabsortia - cateva sute de euro

Si in Romania, chirurgia estetica devine din ce in ce mai solicitata. Medicii de la noi efectueaza aproape toate interventiile de infrumusetare sau de corectare a defectelor fizice. Pentru ca preturile sunt mai mici, vin si "pacienti" din Occident. De exemplu, specialistii din Cluj au "tratat" multe persoane din Italia si Germania. Medicii estimeaza ca in Romania preturile pentru operatiile estetice sunt mai mici cu aproximativ 25 la suta fata de cele din Occident, tariful medicilor fiind mai redus. In clinicile din Romania se pot face interventii de marire sau de micsorare a sanilor, precum si operatii pentru ridicarea acestora.

"In functie de amploarea interventiei, o operatie de micsorare a sanilor poate costa intre 1.500 si 3.000 de euro. Implanturile mamare ajung in jur de 2.500 de euro", spune prof. dr. Toma Mugea, de la Clinica Medestet din Cluj si presedintele Societatii Romane de Chirurgie Estetica. In cazul unor operatii de reinterventie pentru implanturi la sani, pretul poate ajunge la 3.000 de euro. O alta problema estetica poate fi dimensiunea sau forma nasului. Rinoplastia costa in jur de 1.000 si 3.000 de euro. Prof. dr. Toma Mugea spune ca, in cazul corectarii malformatiilor congenitale, preturile sunt reduse la jumatate.

O alta interventie destul de solicitata este lipoabsortia, care, pe zone mai mici, costa in jur de cateva sute de euro. Abdominoplastia poate ajunge la 1.000-1.500 de euro. Alte solicitari sunt facute pentru proceduri de intinerire a fetei, cum ar fi transplantul de grasime, peeling-ul chimic sau lifting-ul chirurgical.

In trei ore, poti avea 500 de fire de par in plus
Chirurgii plastici mai efectueaza si interventii de corectie a urechilor, dar si implanturi de par. La o astfel de interventie a apelat si premierul italian Silvio Berlusconi. O singura sedinta dureaza 2-3 ore, iar in aceasta perioada se implanteaza 500 de fire de par. De obicei, se pot recomanda 2-3 sedinte, costul uneia fiind intre 1.000 si 1.500 de euro. Sporadic, medicii romani mai sunt solicitati de barbati pentru interventii de lungire sau ingrosare a penisului. O astfel de operatie costa peste 1.000 de euro. Tot la chirurgii plastici puteti scapa de tatuajele de care v-ati plictisit. Acestea se indeparteaza cu ajutorul laserului si costa in jur de 100-200 de euro.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.