Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ieri ca a finalizat ordinul privitor la noile conditii de iesire din tara pentru cetatenii romani care calatoresc in UE. Blaga a spus ca luni va fi organizata o mare dezbatere publica, la Palatul Parlamentului, cu toti cei care au criticat acest ordin, "vreo 200 si ceva de cetateni".

Ministrul a marturisit ca nu vrea sa limiteze libera circulatie, dar nu a dorit sa dea prea multe detalii despre continutul controversatului ordin. El a spus doar ca s-au eliminat "conditiile cumulative - si bani, si alte documente doveditoare", iar cerintele au fost formulate clar, astfel incat cetatenii sa stie ce le va cere politia de frontiera.

"Intentionam ca sumele de bani sa le reducem mult (in prezent acestea sunt in valoare de 100 euro pentru fiecare zi de sedere in spatiul Schengen - n.n). Pe de alta parte, vrem sa defalcam sumele. Nu vad de ce sa mai cerem bani de transport daca persoana are transportul asigurat", a mai spus Blaga.

Reamintim ca acest ordin a produs panica in randurile romanilor care doreau sa calatoreasca in UE in aceasta vara intrucat pe langa biletele de transport, asigurare de sanatate si bani, autoritatile romane ar fi vrut sa introduca si obligativitatea prezentarii la granita a unei invitatii din tara de destinatie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.