Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a reunit dupa mult timp, ieri, intr-o sedinta ordinara pentru a dezbate pe ultima suta de metri cateva proiecte de hotarari. La sedinta a participat pentru ultima oara si presedintele ales Traian Basescu, in calitatea sa de primar.

Intr-o atmosfera sarbatoreasca, proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi au fost votate fara obiectii. Unele acte au fost legate de rectificarea bugetului pe 2004, altele, de repartizarea unor sume la bugetele sectoarelor, dar si de repartizarea pe "bugete componente" pe anul 2005.

Astfel, pe 2004 au existat 388,9 miliarde de lei la capitolul "cheltuieli nerealizate", care au fost redistribuite cu prioritate pentru incalzire, igienizare, iluminat si investitii.

Unul dintre cele mai importante proiecte a fost acela al aprobarii PUZ-ului pentru Centrul istoric al Capitalei. "Avem o finantare externa de la BERD, in valoare de 28 milioane de euro, pentru reabilitarea acestor zone istorice. Trebuie ca lucrarile sa inceapa in primavara pentru a stopa degradarea acesteia, ce reprezinta un buletin de identitate a Bucurestiului", a declarat Traian Basescu, in calitatea sa de primar. Printre alte proiecte de hotarare votate in sedinta fulger au fost: infiintarea serviciului public comunitar local de evidenta a populatiei si aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru ecologizarea parcurilor Cismigiu, Herastrau, Carol si Tineretului. Ultimul pe ordinea de zi a fost votat proiectul privind modernizarea si extinderea liniei de tramvai pe Sos. Chitilei de la Bd. Bucurestii Noi la Fabrica de Bere Chitila, dar si a liniei cuprinsa intre Bd. Marasesti, Bd. Octavian Goga, Bd. D. Cantemir si Nerva Traian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.