In cadrul sedintei Comisiei consultative judetene de ieri, prefectul Sucevei, Orest Onofrei, a propus ca regiunea pe care o "pastoreste" sa se numeasca "judetul Bucovina". Propunerea ar putea fi cuprinsa in strategia de dezvoltare a zonei, strategie in care turismul va reprezenta principala directie de urmat in viitor. Brandul Bucovina, a spus prefectul, este foarte cunoscut in strainatate si, in consecinta, va fi mai usor de promovat in ideea de a atrage turisti si investitori in zona.

"Atunci cand promovezi un produs, indiferent ca e comercial, de infrastructura sau administratie, numele este extrem de important. Or, noi avem un nume care inseamna Bucovina, nume care este foarte usor de promovat pentru ca este deja cunoscut. In toata Europa Occidentala, Bucovina inseamna mult mai mult decat inseamna Suceava ca nume, decat inseamna oricare alte locatii din tara", a explicat Onofrei. Prefectul a mai aratat ca directiile de dezvoltare vor trebui sa tina cont ca judetul Suceava va deveni, "pentru multi ani de aici inainte" judet de granita al Uniunii Europene si poate deveni un "cap de pod" intre tarile vest-europene si cele din spatiul ex-sovietic.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.