Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a confirmat pentru EVZ ca aceasta va fi valoarea indemnizatiei acordate mamelor dupa nastere

De anul viitor, mamele vor primi o alocatie de crestere a copilului in valoare de 8 milioane de lei. De aceasta suma vor beneficia doar parintii salariati, care au contribuit la asigurarile sociale. In cazul in care se vor intoarce la serviciu, alocatia se va reduce la 3 milioane de lei, suma la care se va adauga salariul. Parintii nesalariati vor beneficia de alocatie doar din anul 2007.

"In urma discutiilor din guvern, am hotarat sa alegem aceasta varianta din cele dezbatute in vara", ne-a declarat Gheorghe Barbu, ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei. Din anul 2007, alocatia se va imparti in doua: 6 milioane alocatia propriu-zisa, de care vor beneficia parintii salariati, si 2 milioane alocatia de crestere a copilului, de care vor beneficia toti copiii, inclusiv cei ai caror parinti nu lucreaza.

Persoanele care beneficiaza in prezent de plata indemnizatiei de crestere a copilului sau care vor intra in plata pana la sfarsitul anului nu vor fi afectate de noile reglementari. Ele vor primi in continuare 85% din salariul mediu brut pe economie. Pentru acest an, indemnizatia lunara este de 7.830.000 de lei vechi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.