"Marea Britanie nu are in vedere eliminarea vizelor pentru romani, desi numarul migrantilor ilegali in aceasta tara a scazut in ultimii ani". Declaratia a fost facuta, luni, de Tony McNulty, ministrul britanic pe probleme de imigratie, cu ocazia lansarii in Romania a campaniei publicitare ,Riscurile si consecintele migratiei ilegale in Regatul Unit". Oficialul englez a apreciat eforturile desfasurate impreuna cu Guvernul roman in cadrul Programului ,Reflex" de reducere a migratiei ilegale, precizand ca, in functie de succesul acestuia si al pregatirilor facute de Romania pentru aderarea la UE, guvernul britanic va decide daca romanii vor mai avea nevoie de vize. Ministrul McNulty considera ca imigratia ilegala este o problema care necesita solutii internationale.

Acesta a atras atentia Guvernului roman ca va trebui sa acorde o atentie constanta acestei probleme, pe parcursul procesului de aderare la UE, tinand cont de faptul ca Romania va fi responsabila de controlul viitoarelor granite externe ale UE. Ministrul roman de Interne a anuntat ca o echipa de ofiteri ai Politiei de Frontiera va fi detasata la granita franco-britanica pentru a ajuta la depistarea romanilor care vor sa intre ilegal in Marea Britanie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.