Nervii lui Giovani Becali au lovit din nou. De data asta, niste bieti profesori universitari. Becali s-a enervat pentru ca fiica sa, Pamela, candidata la Limbi si Literaturi Straine, a luat o nota prea mica la admitere. Asa ca a tabarit pe comisia de examen. Giovani spune insa ca l-au scos din sarite cei care i-au corectat gramatica: nu se spune „sint tatal lu’ Pamela“, ci „tatal Pamelei“.

Giovanni Becali a fost duminica protagonistul unui scandal petrecut la Facultatea de Limbi Straine din Bucuresti. Becali a contestat prin forta fizica, impreuna cu doi bodyguarzi, nota primita de fiica sa, Pamela, la examenul de Limba spaniola.

Pamela Becali, fiica presedintelui Clubului Dinamo, a dat examen la sectia Germana si a sustinut teze la limba germana si la limba spaniola. In urma corectarii, ea a primit la germana nota 9,64, iar la spaniola 6,74. Cu o medie finala de 8,19, Pamela a ratat admiterea pe locurile fara taxa, fiind prima pe lista celor cu taxa. Rezultatele s-au afisat simbata. Nota de la spaniola l-a infuriat peste masura pe Giovanni Becali si, duminica dupa-amiaza, a intrat in actiune.

Contestatie cu muschi

Martorii spun ca a ajuns la facultate in jurul orei 16.30, insotit de doua garzi de corp. A depus o contestatie si a inceput sa ceara socoteala comisiei pentru nota mica a fiicei sale. Daca ar fi fost putin atent la ce-i spuneau profesorii, Giovanni Becali ar fi aflat ca, in urma retragerii unei candidate, fiica sa urcase o pozitie si ajunsese pe locurile fara taxa. Martorii spun ca asta l-a infuriat si mai tare pe Becali, care ar fi spus ca nu are nevoie de "pomana nimanui".

Derularea ulterioara a evenimentelor a fost descrisa in procesul-verbal intocmit de membrii comisiei dupa plecarea lui Becali: "Neintelegind probabil cele comunicate, tatal candidatei si-a pierdut controlul si pe un ton foarte ridicat a facut o serie de afirmatii jignitoare la adresa membrilor comisiei. Secretarul comisiei a intrat intr-un dialog contradictoriu, in urma caruia tatal candidatei a solicitat ajutorul garzilor de corp. Secretarul comisiei a fost agresat fizic, iar un altul dintre membrii comisiei a fost in mod repetat agresat verbal atit de catre tatal candidatei, cit si de garzile sale de corp".

In acel moment, portareasa imobilului a sunat la politie si la decanul facultatii, prof. dr. Alexandra Cornilescu. Nici politistii, nici decanul n-au mai avut sansa sa dea ochii cu Becali: dupa 20 de minute de scandal, el a parasit cladirea cu bodyguarzi cu tot. Politistii doar au consemnat incidentul pe baza martorilor, iar conducerea facultatii spune ca nu va initia nici un demers legal.

"Pamelei" sau "lui Pamela"?

Victima agresiunii fizice, asistentul universitar Cezar Tabarcea, nu a dorit sa detalieze ce anume i-au facut Becali si bodiguarzii sai, considerind ca, atita vreme nu are vinatai, poate trece peste incident. Am aflat doar ca, in deschiderea spectacolului, Becali a aruncat in el cu un pasaport, vrind sa arate ca fiica sa, nascuta din mama columbianca, si deci vorbitoare nativa de limba spaniola, nu poate lua o nota asa mica tocmai la acest examen. Logica sa este infrinta de decanul facultatii: "Ar insemna ca nici un roman sa nu pice examene de limba romana, pe motiv ca sint vorbitori nativi. Nu asa se pune problema".

Giovani vorbeste prin Victor

De citeva zile, din motive strict fotbalistice, Giovanni Becali se afla in "silenzio stampa" fata de presa. I-am solicitat punctul de vedere asupra incidentului prin fratele sau, Victor Becali. Acesta a confirmat existenta incidentului, insa a oferit o alta cauza. "Cind fratele meu a spus comisiei ca e tatal lui Pamela Becali, unul dintre profesori l-a luat la misto si i-a zis ca nu e corect 'lui Pamela>>, ci 'Pamelei>>, iar un altul ca ar trebui sa zica mersi ca ia lectii de gramatica pe gratis. Evident ca spiritele s-au incins, s-a ridicat tonul, dar nu a fost nici o agresiune. Pasaportul era, de fapt, un certificat de nastere, si nu l-a aruncat, ci doar l-a aratat. Iar insotitorii nu erau garzi de corp, ci soferul si un baiat de la club", ne-a declarat Victor Becali, in numele fratelui sau.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.