Desi s-a promis ca sediul Bibliotecii Academiei va fi finalizat in luna octombrie, "banii sunt platiti in diverse etape, acestia avand o alta putere de cumparare".

Declaratia apartine lui Constantin Pistol, director al Directiei Tehnico-Administrative din Academia Romana. Suma totala a cheltuielilor se apropie de 600 miliarde de lei vechi.

Constructiile la Biblioteca Academiei Romane se vor finaliza in prima decada a lunii octombrie, in prezent realizandu-se ultimele lucrari, a declarat Constantin Pistol, director al Directiei Tehnico-Administrative din Academia Romana, citat de Mediafax. "Totul se va finaliza in prima decada a lunii octombrie, suntem gata cu salile de lectura, o mare parte din spatii sunt finalizate, puse in circuit. Neoficial, biblioteca functioneaza, dar nu in totalitate", a sustinut Constantin Pistol.

Lucrarile la Biblioteca Academiei au inceput in 1993, cu fonduri de la Banca Nationala a Romaniei (BNR). In perioada 1998-1999, BNR nu a mai putut sa furnizeze banii, astfel incat lucrarile au stagnat. Incepand din 2000, Biblioteca a fost trecuta la bugetul de stat, printr-o Hotarare de Guvern, cu preluarea lucrarilor efectuate si cuantificarea a ceea ce mai era de facut. Potrivit lui Constantin Pistol, Biblioteca Academiei "a fost un efort financiar fantastic", lucrarea in sine ridicandu-se la 580 miliarde de lei. "Banii sunt platiti insa in diverse etape, cu alta putere de cumparare de la o etapa la alta. Deci, datorita devalorizarii, banii care s-au cheltuit in 1993 au alta valoare acum, dar adunati se apropie de 600 de miliarde", a mai explicat Pistol.

Salariatii nu stiu sa foloseasca tehnica

In ceea ce priveste compartimentarea sediului, Biblioteca Academiei are in jur de zece sali de lectura, de diverse capacitati. Cea mai mare capacitate a unei sali este de 60 de cititori, fiecare avand la dispozitie un pupitru, lampa de lumina si un sistem digital care ii da posibilitatea sa fotocopieze documente. In plus, potrivit lui Constantin Pistol, biblioteca are si depozite de calitate, fondul sau de carte fiind mai mare decat al altor biblioteci din Bucuresti. Potrivit lui Constantin Pistol, o problema a noii biblioteci este personalul, in mare parte de varsta inaintata, care nu este deprins cu tehnica digitala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.