Consulul onorific al Romaniei la New Orleans, Ralph Lupin, inca era de negasit ieri dupa-amiaza.

Celula de criza infiintata la Ambasada Romaniei in SUA nu reusise pina ieri sa ia legatura cu consulul onorific al Romaniei la New Orleans, E. Ralph Lupin. Cunostintele acestuia au asigurat ambasada ca el a parasit orasul New Orleans inainte de venirea uraganului Katrina, la avertismentele autoritatilor. Zona in care se afla locuinta consulului onorific a fost complet devastata. Ambasada ar vrea sa il localizeze si pentru a avea un contact oficial in zona, ne-a declarat Daniela Gitman, prim-colaborator al ambasadorului Romaniei.

Ultimul cetatean roman care nu era inca localizat ieri este doamna Eliza Ghil, sef al Catedrei de Limbi Straine de la Universitatea New Orleans. Cu toate acestea, ambasada ne-a dat asigurari ca Eliza Ghil se afla in siguranta. Casa ei este intr-o zona care nu a fost devastata de uragan si care a fost evacuata, in totalitate, de catre autoritati, populatia fiind mutata in localitatea Baton Rouge. Liniile telefonice nu au fost inca restabilite in regiune, acesta fiind, probabil, motivul pentru care Eliza Ghil nu a dat inca nici un semn de viata. Contactata de Realitatea TV, Elena Bucsa, verisoara Elizei Ghil, a declarat ca este convinsa ca ruda sa este in siguranta.

Ceilalti doi romani, doctoranzi la Universitatea din New Orleans, care nu fusesera localizati duminica seara, se afla in siguranta. Ei au contactat celula de criza infiintata la Ambasada Romaniei de la Washington si au anuntat ca se aflau in siguranta, intr-un apartament din New Orleans.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.