Puscasul american care a provocat, in decembrie anul trecut, accidentul rutier in care si-a pierdut viata Teo Peter, basistul formatiei Compact, a fost trimis in fata Curtii Martiale, riscand o pedeapsa totala de pana la 14 ani de inchisoare, relateaza Marine Corps Time online.

Colonelul Glen Sachtleben, comandant de marina militara in cadrul unitatii de la Camp Lejeune (SUA), a ales sa-l trimita pe puscasul Christopher VanGoethem in fata Curtii Martiale, dupa ce a analizat cazul si a apreciat ca sunt suficiente dovezi pentru ca el sa fie judecat, a declarat maiorul Cliff Gilmore, purtator de cuvant al brigazii conduse de Sachtleben.

Nu a fost stabilita inca o data pentru inceperea procesului, a spus Gilmore, aratand insa ca se doreste ca acest caz - care a declansat o vie emotie in Romania, unde Teo Peter era foarte iubit - sa fie rezolvat cat mai curand. In cazul in care este gasit vinovat, VanGoethem (32 de ani) risca 14 ani de inchisoare.

In 4 decembrie 2004, VanGoethem se intorcea la locuinta sa din Bucuresti, cand a intrat cu masina intr-o intersectie si s-a ciocnit cu un taxi in care se afla Teo Peter. In urma impactului, Peter a murit, iar taximetristul a fost ranit.

Puscasul marin este acuzat si de adulter

VanGoethem - care este insurat - este acuzat ca se intorcea de la o alta femeie, pe care o dusese acasa, in jurul orei 4.00, cand a avut loc accidentul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.