Televiziunile romanesti se pregatesc de lansarea noilor grile de programe. Emisiuni vechi, care s-au dovedit de succes, noi retete ce vor fi incercate pe pielea telespectatorilor de la noi, alaturi de filmele proaspat achizitionate – toate se vor revarsa, in avalansa, pe „sticla”.

Ca in fiecare toamna, televiziunile romanesti se pregatesc de lansarea noilor grile de programe care sa atraga din nou in fata micilor ecrane telespectatorii intorsi de prin concedii. Emisiuni vechi, care s-au dovedit de succes, noi retete ce vor fi incercate pe pielea telespectatorilor de la noi, alaturi de filmele proaspat achizitionate - toate se vor revarsa, in avalansa, pe "sticla". La randul lor, televiziunile de stiri vor oferi fie jurnale TV intr-o prezentare nonconformista, fie noi emisiuni de dezbateri.

Antena 1 - mizeaza pe productii proprii

Cele mai multe productii proprii in aceasta toamna au fost anuntate de Antena 1. Astfel, peste cateva saptamani va debuta o noua telenovela romaneasca: "Secretul Mariei", realizata de Valeriu Lazarov, dupa o idee a actorului Gabriel Corado si avand un scenarist argentinian. Pe langa tineri, in telenovela vor juca si actori cunoscuti, precum George Mihaita sau Olga Delia Mateescu.

Alte noutati sunt "Animal Planet", un serial de parodie animata purtand semnatura celor de la Divertis (in care e posibil sa-l vedem pe Ion Iliescu in postura de fluturas deasupra sediului PSD sau pe Hagi din nou la Nationala) si "Gogomanii", un show de comedie in care trei comici joaca o gama larga de personaje in diferite sketchuri. Printre "gogomani" se numara Ovidiu Cuncea, Rocsana Marcu si Razvan Popescu.

Dan Negru se intoarce ca prezentator la "Ziua judecatii", o competitie in care se intrec sase concurenti, asistati de 200 de spectatori, iar castigatorului fiecarei editii i se promite ca "i se va schimba viata". Folclorul se intoarce si el, de data aceasta intr-o emisiune moderata de Pepe, care ii va pune pe interpretii de muzica populara fata in fata cu actori, politicieni sau fotomodele. In materie de film, Antena 1 ofera "Un caz de disparitie", un thriller dupa un scenariu de Teodor Denis Dinulescu, cu Andrei Vasluianu, Jojo, Diana Munteanu si Razvan Oprea.

ProTV - toamna dedicata cinefililor

Televiziunea din Pache Protopopescu promite telespectatorilor un adevarat festin cinematografic, transformand fiecare zi de vineri intr-o zi de gala pentru cinefili. Marile succese de public "Harry Potter si Camera secretelor", filmul bazat pe al doilea roman din seria care a subjugat planeta, si "Stapanul inelelor: Cele doua turnuri", a doua parte a trilogiei bazata pe romanele lui Tolkien, vor poposi acum si pe micile ecrane.

Romanii vor mai putea vedea "Ali", cu Will Smith in rolul celui mai mare boxer din toate timpurile: Muhammad Ali, "S1mone", cu Al Pacino, o comedie nebuna, "Totul despre Schmidt", cu Jack Nicholson. Tot din septembrie, publicul Pro TV poate astepta sa vada vineri "Bandele din New York", regizat de Martin Scorsese sau ultima ecranizare a "Planetei maimutelor".

Robert De Niro si Billy Cristal vor fi revazuti in "Nasul stresat", iar Tom Hanks si Leonardo DiCaprio, in "Prinde-ma daca poti". ProTV isi va speria telespectatorii cu "Avertizarea", un film care a umplut spectatorii de frica, si cu pelicula "Din iad - Jack Spintecatorul", in care Johnny Depp va fi in pielea celui mai enigmatic ucigas din istoria omenirii.

Prima TV - vedetele postului se intorc in emisiuni noi

Virgil Iantu va prezenta la Prima TV o noua emisiune concurs, "Da sau nu", care a inregistrat un succes considerabil in strainatate. Concurentii vor putea pleca acasa cu sume cuprinse intre 1 leu si 1 miliard de lei. Si Andreea Raicu se intoarce, cu "Mereu prieteni", o emisiune dedicata prieteniei dintre vedete si oameni obisnuiti.

Noi talk show-uri vor aparea in program: unul pe teme de interes general, "Oamenii vorbesc", moderat de Madalina Burduja, si un altul, "Versus", pe teme politice, moderat de Cristina Topescu. Un reality-show, "Supernanny", cu adulti victime ale copiilor recalcitranti, va completa oferta de toamna. Cea mai asteptata emisiune a postului, Cronica Carcotasilor, revine si ea pe micile ecrane, incepand din aceasta saptamana.

TVR 1 - revin emisiunile consacrate, noutatile abia in octombrie

Acoperind in luna septembrie o serie de evenimente importante, precum Festivalul Enescu sau Cerbul de Aur, principalul post public de televiziune isi va lansa grila de toamna ceva mai tarziu, in luna octombrie. Pana atunci insa vor reveni treptat pe micul ecran emisiunile de succes ale postului: "Suprize, Surprize!" (din 10 septembrie), "Iarta-ma" (13 septembrie), "Garantat 100 %", "Nocturne" etc. TVR 1 va oferi telespectatorilor si un nou serial, "Lost", care a inregistrat un succes considerabil in strainatate.

Noi seriale TV si telenovele

Capul de afis la postul AcasaTV este tinut, in aceasta toamna, de telenovela "Lacrimi de iubire", prin care realizatorii intentioneaza sa reediteze succesul primei telenovele romanesti, "Numai iubirea", difuzata pe acelasi post. Alaturi de Adela Popescu si Dan Bordeianu, in telenovela vor mai aparea acum si Lucian Viziru, Nicoleta Luciu sau Florin Piersic. Noi telenovele si seriale sunt si in oferta de toamna a postului TVR 2. Pe 12 septembrie va debuta o telenovela mexicana, "Mostenitoarea", si primul sezon din serialul de comedie "Trasnitii din Queens".

Transferuri la televiziunile de stiri

Printre noutatile pe care le ofera televiziunile de stiri, in aceasta toamna, se numara plasarea lui Andrei Gheorghe, intr-o ipostaza inedita, aceea de prezentator al unui buletin de stiri, nonconformist, la Realitatea TV, in timp ce Ion Cristoiu pregateste un nou talk-show la Antena 3.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.