Conform unui act normativ din 16 septembrie a.c., pretul de raft al medicamentelor ar putea sa scada cu 7% pana la 11% ca urmare a micsorarii adaosurilor comerciale si a taxelor de importator. Ordinul aprobat de Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, prevede modificarea totala a adaosurilor de import, distributie si farmacie, precum si eliminarea marjei de devalorizare existente anterior si care era de 5%.

De exemplu, numai la adaosul de import s-a operat o reducere de la 15% (in unele cazuri 17%) la 8,5%. Este vorba atat despre medicamentele din productia interna, cat si despre cele din import, care se gasesc in Catalogul national al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata in Romania. Masura se aplica numai medicamentelor care se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala, nu si celor care se pot elibera fara reteta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.