Hotelierii au vrut sa dea in judecata Clubul Roman de Presa pentru prognozele meteo publicate de ziare. Ei spun ca presa ar fi subminat astfel turismul pe litoral.

Reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) au discutat ieri la Mangalia cu reprezentantii guvernului situatia impozitarii in domeniu si in special taxa pe valoare adaugata. Hotelierii au fost asigurati ca la Bursa de Turism din 18 septembrie vor putea contracta anul 2006 cu TVA-ul neschimbat. Situatia statistica comparativa intre anii 2004 si 2005 arata ca in acest sezon s-au inregistrat cresteri nesemnificative la gradul de ocupare a statiunilor de pe litoral.

Potrivit lui Dragos Raducanu, secretar general FPTR, motivele care au stat la baza numarului mic de turisti din acest an au fost greva CFR, scaderea nivelului de trai al populatiei si reflectarea negativa in presa a vremii de la mare. Reprezentantii FPTR au mai declarat ca la un moment dat s-au gindit chiar sa dea in judecata Clubul Roman de Presa pentru subminarea turismului.

Vicepremierul George Copos, prezent la discutii, a declarat ca se va "bate" pentru mentinerea cotei TVA de 9% in turism: "Toate tarile din UE au o cota de impozitare scazuta in turism. Ca om venit din mediul de afaceri, eu cred ca turismul trebuie sa devina o ramura de interes national. Este o rusine pentru noi ca Bulgaria sa aiba peste 10% din PIB venituri din turism, iar Romania doar 2%".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.