Serviciile secrete si de securitate din Europa avertizeaza ca terorismul islamic se raspindeste in mai multe state ex-comuniste.

Peste 10.000 de sustinatori ai retelei teroriste al-Qaeda din Marea Britanie si 31.000 de extremisti islamisti din Germania ameninta securitatea Europei, a declarat expertul in terorism Rolf Tophoven, in timpul unui seminar organizat la Islamabad. Agentiile de informatii si securitate sint foarte preocupate de extinderea celulelor teroriste islamice in foste tari comuniste din Europa de Est, printre care Polonia, Bulgaria, Romania si Republica Ceha, a adaugat Tophoven.

El a citat in studiul sau, intitulat "Reteaua europeana al-Qaeda", un raport confidential britanic si surse oficiale germane. Potrivit expertului, Austria este un centru de comunicare intre extremistii islamici, iar Franta este un stat-cheie pentru pentru recrutarea de luptatori din Cecenia.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.