Saracia impinge o familie din Techirghiol la gesturi disperate

O familie din Constanta intentioneaza sa mearga pe jos pina la Bucuresti pentru a face greva foamei in fata sediului guvernului, in speranta ca vor fi ajutati cumva. Ion Balteanu afirma ca a ajuns, la 45 de ani, sa traiasca cu nevasta si cei sase copii intr-o camaruta din Techirghiol.

Familia Balteanu traieste o drama de ani in sir, dar acum, ne-au declarat acestia, nu mai pot rezista si s-au hotarit sa mearga cu totii pe jos la Bucuresti. Ion Balteanu e somer, iar sotia e casnica. Barbatul spune ca mai munceste cu ziua pe unde apuca, iar Andreea, fiica lor cea mare in virsta de 17 ani, a plecat deja de acasa si munceste cu ziua la tara. In camaruta in care traiesc nu au electricitate si nici caldura, iar un perete este atit de crapat incit se vede afara. "Copiii au negreala la plamini", ni se plinge Mirela Balteanu. "Cred ca unii dintre ei, mai ales cele mai mici, sint deja bolnavi de tuberculoza, dar nici la spital nu putem merge pentru ca n-avem bani, la dumneavoastra am venit pe jos 17 km", declara femeia.

Situatia a ajuns disperata in momentul in care proprietara camarutei le-a spus sa plece de acolo pentru ca vrea sa-si construiasca o casa noua. Ion Balteanu a fost, pe rind, docher, dulgher, manipulant, a intrat in somaj de la depozitul de materiale unde lucra. Au facut demersuri nenumarate la Primaria Techirghiol sa primeasca un adapost, dar fara vreun rezultat.
Prin urmare, sotii Mirela si Ion Balteanu au hotarit sa plece pe jos cu copiii la Bucuresti. "Plecam, nu inainte de a ne lua binecuvintarea de la manastirea din Techirghiol. Stam in fata guvernului pina cind ne-o baga si pe noi cineva in seama".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.