Desi universitatile beneficiaza de autonomie si raspund in mod direct de modul in care pegatesc inceperea anului universitar, ministrul Educatiei si Cercetarii vrea sa tina situatia sub control si a decis organizarea la nivelul MEdC a unui comandament care sa monitorizeze situatia. "Pregatirile in vederea inceperii noului an universitar 2005-2006 sunt o prioritate atat pentru institutiile de invatamant superior, cat si pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii", se precizeaza intr-un comunicat al MEdC.

Situatia spatiilor de invatamant si de cazare a studentilor este responsabilitatea directa a universitatilor. Acestea le administreaza si in multe cazuri le au chiar in proprietate, MEdC sustinand insa cu fonduri de la buget actiunile institutiilor. Potrivit datelor ministerului, in acest an au fost alocate 57 de miliarde de lei si, suplimentar, din fondul la dispozitia ministrului, inca 20 de miliarde de lei. La aceste fonduri se adauga 8,85 milioane de euro destinate reabilitarii/constructiei a 16 camine studentesti.

Cum in fiecare an cazarea studentilor a ridicat cele mai multe probleme, "ministrul Educatiei, Mircea Miclea, a decis constituirea unui comandament la nivelul MEdC, coordonat de secretarul de stat pentru invatamantul superior, care sa monitorizeze situatia pregatirilor anului academic, in special a caminelor studentesti", se precizeaza in document.

Comandamentul a transmis o notificare tuturor institutiilor de invatamant superior prin care solicita date privind: numarul de locuri normate pentru toate imobilele care au ca destinatie cazarea si numarul locurilor destinate studentilor din anul I; metodologia privind repartitia studentilor in camine; stadiul lucrarilor de pregatire a caminelor pentru a intra in functiune la 1 octombrie. La solicitarea MEdC toate aceste date vor fi disponibile pe paginile de web ale universitatilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.