Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) a decis suspendarea calitatii de membru fondator pentru societatea Expres SRL, care editeaza publicatia EVZ.

Evenimentul zilei" trebuie sa indeplineasca doua conditii, solicitate de CRP: sa ceara scuze pentru "afirmatiile denigratoare la adresa CRP", iar reprezentantul EVZ in Consiliul CRP "sa aiba mandat pentru aplicarea Codului deontologic, statutului CRP si regulamentului Consiliului de Onoare", inclusiv in redactia ziarului. Razvan Ionescu, redactorul-sef al EVZ, a declarat pentru "Cotidianul" ca atit continutul, cit si logica comunicatului CRP sint incredibile, din punctul de vedere al unui jurnalist, in anul 2005.

"Nu ne-am gindit nici o clipa ca vom vorbi despre un delict de opinie in anul 2005. Ca sa indeplinim conditiile impuse, ar trebui sa urmam niste lucruri greu de indeplinit chiar si in anul 1985. Nu putem sa ne separam de opinia unui jurnalist, asumata de EVZ in momentul in care a publicat-o", mai adauga Razvan Ionescu. Intrebat daca au existat abtineri sau impotriviri in cadrul acestei decizii, Cristian Tudor Popescu, presedintele CRP, a spus ca reactia clubului a fost unitara in ceea ce priveste EVZ.

In ceea ce priveste acuzatiile presedintelui Traian Basescu asupra lui Sorin Rosca Stanescu, CRP considera ca toate afirmatiile trebuie sustinute cu probe. "Asemenea probe nu au putut fi prezentate in cazul acuzatiilor aduse de Traian Basescu ziaristului Sorin Rosca Stanescu", se arata intr-un comunicat al CRP.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.