Nascut la 19 august 1948, la Fagaras, Radu Anton Roman si-a inceput cariera prin a fi gazetar. Peste putin timp a devenit scriitor, publicand peste zece romane de succes international. Un etern calator printre frumusetile naturii si un nepotolit cautator de obiceiuri si traditii romanesti, Radu Anton Roman a realizat nenumarate reportaje de televiziune, cativa ani din viata traind in mijlocul naturii si hranindu-se din bogatiile ei.
Ghid si translator in echipa celebrului Jacques Yves Cousteau, Radu Anton Roman si-a descoperit vocatia de explorator, pe care a si descris-o in multe dintre cartile lui. Timp de aproape sase ani, a realizat emisiunea de arta culinara, etnografie si folclor "Bucataria lui Radu", una dintre cele mai longevive productii de la Pro TV.
"Iti dau ciorba, da-mi eternitatea!", spunea Radu glumind, pentru ca inainte de toate Radu a incantat telespectatorii cu pofta lui de viata si prin felul in care vorbea despre bucuriile ei. In cei 57 de ani de viata a marcat oameni si locuri si ramane viu in memoria tuturor pentru talentul si patima cu care si-a descoperit si descris coltul de Rai in care a trait.
Despre autor:
Sursa: Curierul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 29 martie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Sancțiunile pentru e-Factura se vor aplica din 1 iunie 2024
Sursa: futurebanking.ro
-
Burduja confirmă că prețurile la energie și gaze rămân în limita actualului...
Sursa: wall-street.ro