Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, la Scoala de vara a TNL, ca in 2006 va fi dat in folosinta un nou sector pe Autostrada Soarelui, iar Guvernul se va concentra pe lucrarile la coridorul IV rutier. Tariceanu a explicat ca, potrivit planurilor Ministerului Transporturilor, in 2006 este prevazuta darea in folosinta a 46 de kilometri de autostrada, respectiv segmentul Drajna - Fetesti. "Bugetul pe anul in curs a fost facut in 2004 de fosta putere, iar coridorul IV a fost lasat de izbeliste. Ca sa putem incepe lucrarile la aceasta autostrada, este nevoie de un an de zile pentru studiile de fezabilitate si contractele de finantare", a explicat Tariceanu.

El a mentionat ca in acest an au fost alocate resurse financiare pentru autostrada Brasov - Bors, dar ca anul viitor, in functie de finalizarea studiilor de fezabilitate si a contractelor de finantare, Guvernul va finanta lucrarile la coridorul IV, iar pe masura resurselor bugetare se va investi si in autostrada Brasov - Bors. Tariceanu a afirmat ca dezvoltarea infrastructurii este unul dintre obiectivele strategice ale Guvernului, dar ca Romania nu are capacitatea de a finanta mai multe proiecte de autostrazi. "De aceea, prioritate vor avea angajamentele fata de UE, respectiv coridorul IV, iar daca resursele ne permit, putem sa facem doua sau mai multe autostrazi. Trebuie sa le facem, insa, in masura posibilitatilor, nu sa ne apucam de sapte proiecte si sa nu terminam nici unul", a mai spus premierul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.