Adeptii lui Gregorian Bivolaru s-au intalnit sambata, la Costinesti, unde au realizat un ritual de captare a energiilor Universului. Dupa cum au spus cativa dintre membrii MISA, "Guru Bivolaru a fost prezent la Costinesti, insa nu in persoana, ci spiritual - in mintea si sufletul nostru". Departe de ochii lumii, pe un teren viran, a avut loc marea spirala Yang a yoghinilor. Imbracati lejer, yoghinii au evitat soarele putenic, in timpul ritualului, asa ca si-au luat de acasa umbrele, palariute sau voaluri. Membrii Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut au interzis ziaristilor prezenti la eveniment sa filmeze fetele participantilor la marea spirala. In plus, zona era incercuita cu o banda pe care scria accesul interzis si nimeni nu trecea de zecile de persoane cu legitimatii MISA, care jucau rol de bodyguarzi.

Dupa o ora si jumatate s-a ajuns la Hiatus, punctul culminant al spiralei Yang, atunci cand, potrivit yoghinilor, energia cu care se incarca este coplesitoare. Turistii din Costinesti, aflati la doar cateva sute de metri de marea spirala a membrilor MISA, s-au impartit in doua tabere: unii nu stiau de yoghini si nici nu le-a pasat, iar altii erau socati si chiar se gandeau sa paraseasca statiunea. Guru Bivolaru a fost inlocuit sambata, la Costinesti, de o femeie, dar yoghinii cu experienta spun ca nu conteaza cine e in mijlocul lor atat timp cat spirala este corect realizata, iar energiile Universului sunt captate de toti participantii.

Guru spera

La circa 3.000 kilometri distanta, Gregorian Bivolaru a primit raspuns negativ solicitarii sale de a primi azil in Suedia, conform unor documente oficiale emise de Administratia Suedeza de Imigratie. In acest moment, Guru mai are o ultima cale de atac, respectiv apelul la Autoritatea Suedeza pentru Straini, unde sansele sunt foarte mici. Termenul-limita la care Gregorian Bivolaru si avocatii sai pot ataca decizia Administratiei de Imigratie este de 6 septembrie. Este foarte posibil ca Bivolaru sa recurga la aceasta ultima solutie.

Reamintim faptul ca, in editia din 8 august, cotidianul "Gardianul" a semnalat faptul ca, intr-un interviu acordat presei suedeze, un oficial al Administratiei de Imigratie de la Stockholm, Roger Olausson, declara ca solicitarea de azil a lui Gregorian Bivolaru a fost respinsa. Potrivit lui Olausson, citat de cotidianul "Kvallsposten", o decizie oficiala de respingere a cererii de azil a lui Gregorian Bivolaru ar fi urmat sa fie anuntata public in termen de cateva zile. Acum o saptamana acest lucru s-a si intamplat, exact asa cum precizase oficialul Administratiei de Imigratie suedeze.

Inapoi, acasa

Potrivit unor comunicate oficiale, Administratia de Imigratie a decis respingerea cererii de azil a romanului si a hotarat, in acelasi timp, expulzarea sa in tara natala". Din cate se pare, Gregorian Bivolaru a fost instiintat, in scris, de aceasta hotarare. Ultimele informatii vin, astfel, sa confirme ceea ce presa suedeza a anticipat, inca de acum cateva saptamani, si anume ca sansele lui Guru de a obtine clementa din partea autoritatilor suedeze sunt foarte mici.

O singura cale

Dupa cum a precizat Magnus Rosenberg, ofiterul de caz al lui Gregorian Bivolaru, acesta mai are la dispozitie o ultima cale de a ataca decizia Administratiei de Imigratie si anume apelul la Autoritatea pentru Straini a Suediei. In instiintarea privind respingerea cererii de azil, care i-a fost deja remisa, lui Bivolaru i s-a precizat ca are timp pana in data de sase septembrie pentru a ataca, la Autoritatea pentru Straini, decizia luata de Administratia Suedeza de Imigratie. Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Autoritatii Suedeze pentru Straini, o decizie in cazuri cum e cel al lui Gregorian Bivolaru se ia in termen care variaza intre o luna si sase luni. Hotararea acestui for este definitiva, inatacabila si investita cu titlu executoriu. Aceasta inseamna ca, daca lui Grieg i se respinge si apelul, Politia suedeza va avea sarcina sa il trimita in Romania, sub escorta.

Statistica nu tine cu Guru

Conform statisticilor pe anul 2004, Autoritatea pentru Straini de la Stockholm a dat raspunsuri negative in 94% din cazurile de apel privind acordarea azilului. In anul 2004 au fost sase cazuri de cetateni romani care au cerut azil in Suedia, ale caror cereri au fost respinse de Administratia de Imigratie si care s-au adresat, apoi, Autoritatii pentru Straini, pentru a obtine dreptul de sedere permanenta in Suedia. Toate cele sase cazuri s-au soldat cu decizie negativa, urmata de expulzarea celor in cauza in Romania. Deocamdata, in stadiul in care se afla cazul lui Bivolaru, acesta nu va fi, inca, expulzat. Acest lucru poate avea, insa, loc, daca Guru nu ataca cu apel decizia Administratiei de Imigratie, pana la data de 6 septembrie. Cu siguranta ca Bivolaru va face uz de aceasta cale de atac, ceea ce inseamna ca va urma o perioada de cel putin o luna pana cand autoritatile suedeze se vor pronunta definitiv.

Judecat in Romania

Asa cum bine se stie, un alt proces al lui Guru se afla pe rolul Curtii Superioare de Justitie de la Stockholm. Instanta suprema suedeza se va pronunta, in scurt timp, asupra cererii formulate de autoritatile de la Bucuresti de extradare a lui Bivolaru, pentru a fi judecat in Romania, pentru comiterea mai multor infractiuni. Termenul fixat de judecatorii suedezi avocatului lui Bivolaru, pentru prezentarea de noi probe si documente, a expirat de cateva zile, astfel ca o decizie a Justitiei suedeze este de asteptat in cel mai scurt timp posibil. De precizat ca hotararea Curtii Superioare de Justitie prevaleaza asupra oricaror alte decizii luate de vreo autoritate a statului suedez.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.