Gigi Becali a mers printre cei napastuiti de inundatii in blugi, tricou Dolce&gabanna si cizme de cauciuc. Judetul Vrancea va avea un nou asezamint pe harta. Satenii ar dori ca zona sa poarte numele latifundiarului din Pipera. In apropiere de Focsani, pe un drum neasfaltat inconjurat de baltile ramase in urma inundatiilor se afla cea mai afectata zona din Romania. Intrind in comuna Vulturul, o pancarta pe care este trecut numele fundatiei lui Gigi Becali conduce catre noul asezamint al sinistratilor

Judetul Vrancea va avea un nou asezamint pe harta. Satenii ar dori ca zona sa poarte numele latifundiarului din Pipera

In apropiere de Focsani, pe un drum neasfaltat inconjurat de baltile ramase in urma inundatiilor se afla cea mai afectata zona din Romania. Intrind in comuna Vulturul, o pancarta pe care este trecut numele fundatiei lui Gigi Becali conduce catre noul asezamint al sinistratilor. Inundatiile au lasat o mare parte din locuitorii din satul Vadu Rosca asteptind iarna cu teama ca zapezile ii vor prinde fara acoperis deasupra capului. Grijile satenilor ar putea fi alungate cu ajutorul patronului din Ghencea. Acesta a promis construirea a 200 de case intr-o singura luna, la lucrari urmind sa ia parte aproximativ 300 de muncitori, adusi special de la Timisoara, unde tocmai au finalizat constructia a 40 de case pentru sinistratii din Banat.

Imbracat elegant, in blugi cu un sacou negru si un tricou de firma, dar in picioare cu cizme de cauciuc, Becali a urmarit desfasurarea lucrarilor, alaturi de varul sau Virgil Becali, de nepoti, dar si de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. La finalul primei zile de munca, ajutat de sateni, Becali si-a dovedit calitatile de macelar, sacrificind un porc de 150 de kilograme. Latifundiarul din Pipera a fost in centrul atentiei participind activ la taierea, pirlirea si transarea animalului, murdarindu-si tricoul de singe, fiind primul care a gustat dintr-o bucata de sorici.

Case cu geam termopan

Noile locuinte vor avea o suprafata de 60 de metri patrati locuibili si curti de 800 de metri patrati. Zidurile caselor vor din BCA, acoperisurile din lemn si tabla, geamuri de termopan, gresie si termoizolatie in podea si tavan. Locuintele au in componenta un living, un dormitor, o mica bucatarie si un hol.

6
case si jumatate pe zi trebuie construite pentru ca lucrarea sa fie finalizata in 30 de zile

"Este o provocare!"

Directorul firmei care se ocupa de construirea locuintelor, Clement Mocanu, este optimist in ceea ce priveste terminarea lucrarilor in cel mai scurt timp posibil: "Este o provocare pentru noi. In Banat am ridicat 40 de case si 80 de fundatii in doua luni de zile. Daca vom avea la dispozitie materialele de constructii necesare, sint sigur ca muncitorii nostri vor incheia lucrea in termenul cerut de domnul Becali", a incheiat Mocanu.

Becali si porcul

Avind la mina un ceas de aur, cu care ar putea cumpara o crescatorie intreaga de porci, patronul stelist a fost ales de sateni sa sacrifice animalul de 150 de kilograme. Macelarul satului nu a intirziat sa apara si sa-l sfatuiasca pe Becali sa faca examenul de depistare al trichinelozei, insa patronul campioanei a refuzat: "Mincati voi primii si daca muriti, nu mai maninc eu". Imediat dupa ce si-a patat ceasul si tricoul cu singe, Becali s-a retras din mijlocul multimii pentru a se spala, altfel neputind sa urmareasca partida rivalilor de la Dinamo, pe ecranul din Maybach.

Cearta pe case

Patronul stelist a promis oamenilor din Vadu Rosca ca ii va vizita cel putin o data pe saptamina pentru a vedea cum decurg lucrarile. Multi dintre sateni nu stiu ce se va intimpla cu terenurile fostelor case, fiind nemultumiti ca toti vor primi aceeasi suprafata de teren in noua zona, chiar daca in vechile locuri acestea erau diferite. Vazind ca intre sateni exista inca discutii contradictorii referitoare la repartizarea caselor, Becali le-a raspuns: "Stati linistiti! Voi mai cumpara terenuri in zona daca va fi nevoie si toti veti avea unde sa dormiti!", a incheiat Becali, fiind apaludat de toti cei care participau la adunare.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.