Partea finala nu a fost facuta publica, cica pentru a proteja viata jurnalistilor.
Prietenul jurnalistei Marie Jeanne Ion a fost audiat, joi, de procurorii de la Parchetul General, in dosarul rapirii de la Bagdad a celor trei ziaristi romani. El a declarat ca, inainte de a pleca in Irak, Marie Jeanne i-a lasat mai multe numere de telefon, printre care cel al sefului ei de la Prima TV, Dan Dumitru, al lui Omar Hayssam si al ambasadorului Romaniei in Irak. Marius a confirmat dezvaluirile din ziarul "Gandul" privind continutul real al mesajului pe care l-a primit pe telefonul sau mobil, de la Marie Jeanne.

Tanarul a spus ca mesajul complet a fost "Ne-au rapit, nu e o gluma, suna Omar". Partea finala, privindu-l pe sirian, nu a fost facuta publica sub pretextul protejarii vietii jurnalistilor. Marius a facut cunoscut procurorilor textul acestui mesaj, in cadrul marturiei sale, si a mai spus ca stia, de la prietena sa, ca Omar se ocupa de organizarea calatoriei la Bagdad. Desi el nu a fost de acord cu plecarea in Irak, Marie Jeanne a decis sa plece, ignorand avertismentele sale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.