Un chirurg a fost prins luand 13,6 milioane de lei de la un pacient

Un reputat medic chirurg ortoped de la Spitalul "Sfantul Ioan" din Capitala este acuzat de luare de mita, dupa ce a fost prins primind 13,6 milioane de lei de la pacientul Constantin Belecuz, in schimbul unei interventii chirurgicale de inlocuire a unei proteze. Este vorba despre doctorul Nicolae Gorun, specialist in chirurgie ortopedica, profesor universitar si autor a numeroase lucrari stiintifice. De asemenea, medicul este presedintele Comisiei de Ortopedie si Traumatologie a Colegiului Medicilor din Romania si presedinte al Societatii Romane de Ortopedie si Traumatologie.

Premiat de Academie, cercetat de Parchet

Medicul Nicolae Gorun este pensionar, dar, in acelasi timp, angajat cu ora la Spitalul "Sf. Ioan", pentru un venit de maximum 45% din salariul de baza al unui medic primar (n.r. - aproximativ 2,5-3 milioane de lei). Asa a declarat dr. Alexandru Ciocalteu, directorul spitalului, care a precizat ca, daca instanta va stabili vinovatia profesorului Gorun, contractul acestuia cu spitalul va inceta.
In anul 2000, Nicolae Gorun a primit unul dintre premiile Academiei Romane in domeniul stiintelor medicale.

Procurorii Tribunalului Bucuresti au decis ca medicul, prins de oamenii legii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor al Politiei Sectorului 4, sa fie cercetat in stare de libertate.

"Se stia ca Gorun accepta atentii"

Colegii doctorului Nicolae Gorun ne-au declarat, sub protectia anonimatului, ca acesta nu este la prima "isprava" de acest fel. Potrivit spuselor altor angajati ai Spitalului "Sf. Ioan" din Bucuresti, Gorun accepta de cate ori aparea ocazia "atentii" de la cei care se prezentau la consult. "Nu totdeauna cerea el bani. De multe ori, oamenii se ofereau sa-i dea cate ceva, chiar inainte sa fie consultati, ca sa fie siguri ca nu vor fi ignorati sau tratati necorespunzator. Am fost martor de cateva ori la astfel de "cadouri" pe care domnul doctor le primea fara ezitare", ne-au declarat acestia.

Potrivit acelorasi angajati, doctorul Gorun s-ar fi oferit de cateva ori chiar sa imparta mita cu cei prezenti in camera de garda, de teama sa nu-l denunte cineva. "Mi s-a intamplat de cateva ori. Am refuzat de fiecare data cand am primit astfel de propuneri. Dupa o perioada, nici domnul doctor nu mi-a mai spus nimic legat de acest subiect. Oricum, in interiorul spitalului se stia de atentiile de care beneficia", ne-a declarat un subordonat al doctorului Nicolae Gorun care a dorit ca identitatea sa nu-i fie divulgata.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.