„Cele mai multe petreceri erau la Ion Ion Tiriac. Participau Ion Ion Tiriac, prietenele acestuia din momentele respective – Raluca Sandu, la inceput, si, ulterior, dupa ce s-au despartit, Ileana Lazariuc. Aceste petreceri aveau loc la domiciliul lui Ion Tiriac, acum nu stiu daca la senior sau la junior, nu stiu cine era proprietar.

Ideea este ca era o vila in Primaverii, vizavi de casa lui Ceausescu, un apartament de 2 camere in zona Aviatiei si unul in Pipera. Am participat la 5-6 petreceri. La marea majoritate s-au consumat droguri. Cocaina era la dispozitie. La vedere. Toata lumea se putea duce si putea sa traga o linie sau cum se numeste... sa consume cocaina. Era pe masa. Te duceai, iti consumai drogul. Exista fie in bucatarie, fie in sufragerie, pe masa sau pe farfurie, fie pe o tavita. Erau cantitati, pe care nu pot sa le apreciez, de cocaina". Declaratia de mai sus este transcrierea unei casete video si apartine unuia dintre martorii principali ai acuzarii in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".

Din diverse motive, proba nu a ajuns in dosarul in care Ion Alexandru Tiriac este judecat pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu si tolerarea consumului intr-un spatiu accesibil publicului. Ulterior, in fata judecatorului, martorul care mai spunea ca drogurile erau procurate pentru 100 de euro sau dolari, uneori chiar de catre Ion Alexandru Tiriac si Raluca Sandu, si-a retras declaratia. Potrivit acestuia, drogurile erau procurate, printre altii, de la Robert Mircea Sandu, nepotul presedintelui FRF, si de Radu Nastase, judecat pentru infractiuni similare, dar in dosarul "Cocaina pentru saraci".

Robert Sandu confirma in instanta ca Ion Ion consuma droguri

Faptul ca fiul omului de afaceri Ion Tiriac era consumator de droguri a fost confirmat si ieri, la Tribunalul Bucuresti, de catre Robert Mircea Sandu, condamnat intre timp la trei ani de inchisoare pentru infractiuni la Legea combaterii traficului si consumului ilicit de droguri. Din boxa, nepotul mai-marelui FRF a declarat: "Cunosc ca Tiriac era consumator de droguri din vara lui 2002 - 2003. Am fost chiar impreuna", a jurat Robert Sandu. El a subliniat ca-si mentine si denuntul pe care l-a facut impotriva lui Ion Alexandru Tiriac, "daca mai exista". Declaratia sa, in calitate de martor, nu prea este de folos instantei.

Asta pentru ca procurorii au investit-o, prin rechizitoriu, cu judecarea a doar doua fapte in ceea ce-l priveste pe Ion Alexandru Tiriac: detinere de droguri in vederea consumului propriu si tolerarea consumului intr-un spatiu accesibil publicului, fapte ce ar fi fost savarsite in perioada 2001 - 2002. La atat se margineste, potrivit legii, cercetarea judecatoreasca. Or, cu privire la aceste doua acuzatii, martorul Robert Mircea Sandu nu a putut spune nimic, pentru ca nu a fost nici la Hotelul President din Mamaia si nici la petrecerea din cartierul Primaverii, locatii in care fiul lui Tiriac ar fi savarsit infractiunile.

Aspectele relatate de condamnat au fost cunoscute si de catre procurori, care au considerat insa ca nu se impune trimiterea in judecata a lui Tiriac junior si pentru alte fapte. In aceasta situatie, nu este posibila nici extinderea actiunii penale, pentru simplul motiv ca, potrivit procedurii penale, in cursul judecatii nu au fost descoperite "alte acte materiale". Daca declaratiile lui Robert Sandu l-au incriminat pe fiul lui Tiriac, depozitiile celorlalti martori audiati ieri l-au scos total nevinovat. Elena Criganuta, cu nume de scena Ileana Lazariuc, s-a jurat ca Ion Alexandru Tiriac e curat ca lacrima. Dupa ce a asteptat, langa cei doi bodyguarzi, pret de cateva ore sa-i fie luata declaratia, Ileana a spus ca iubitul ei nu s-a drogat niciodata, ci doar a consumat bauturi alcoolice.

La fel a sunat si declaratia celuilalt martor, Sorinel Gheorghe, administratorul caselor lui Tiriac, care nu l-a vazut in viata lui pe inculpat avand de-a face cu drogurile. Altfel, procesul s-a desfasurat in lipsa inculpatului, acesta fiind plecat la Monte Carlo. Pentru termenul urmator, instanta urmeaza sa audieze un martor sub acoperire, precum si pe Lili Sandu, sotia fotbalistului Bogdan Stelea, care ieri, desi fusese citata, nu s-a prezentat la proces.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.