In urma unor articole aparute in „Evenimentul zilei“, Clubul Roman de Presa (CRP) a acuzat ziarul ca incalca regulile de confidentialitate ale Clubului si a adaugat ca, in cazul in care publicatia nu isi modifica pozitia, se va discuta suspendarea calitatii ei de membru in organizatie.
In fata acestor acuzatii, "Evenimentul zilei" a publicat ieri un comunicat de presa in care se facea diferenta dintre managementul ziarului, care este membru al Consiliului de Onoare al CRP, si politica editoriala. Se adauga ca jurnalistii au cules informatii din mai multe surse independente pentru a scrie articolele in cauza. Contactat telefonic, Cristian Tudor Popescu, presedintele CRP, a declarat pentru "Cotidianul" ca problemele de politica interna ale EVZ nu il intereseaza. "Pe mine, personal, nu ma satisfac aproape deloc (n.r. - argumentele din comunicatul de presa). Dar asta va decide consiliul CRP. Sa fie clar, eu nu am intentia sa cenzurez EVZ.

Problema este ca EVZ, ca entitate, este membru de onoare al CRP, a semnat un protocol, un statut si un regulament. El trebuie sa se conformeze acestor reguli si problema este ca nu se conformeaza, aproape zilnic. Este absurd sa denigrezi un organism din care faci parte", declara presedintele CRP. Pe de alta parte, Razvan Ionescu, redactorul-sef al "Evenimentului zilei", crede ca acest gen de controverse apar si din faptul ca "intelegem lucrurile diferit, ca exista un conflict intre generatii si interese divergente".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.