Ieri, postul „Radio Slager“ din Budapesta a dat publicitatii pasaje picante din presupusele transcrieri ale unor convorbiri dintre Ildiko Szatmari cu demnitari unguri.

Textele par a fi parti din dosarul detinut de "Magyar Nemzet" in declansarea scandalului cu sotii Szatmari. O astfel de mostra a primit ieri si redactia "Cotidianul" intr-un e-mail care avea atasat un document de doua pagini scanate.

Ele ar reprezenta transcrierea unei convorbiri intre Ildiko Szatmari, sub numele de cod Lorin, si ministrul maghiar al Invatamintului, Balint Magyar.

Conform unor experti in politicile si practicile serviciilor secrete, consultati telefonic de ziarul nostru si care au dorit sa isi pastreze anonimatul, documentele primite au o serie de elemente dubioase. Unul dintre acestea ar fi codul de identificare de pe cele doua pagini, care nu este acelasi, desi ar trebui sa fie. In presupusa stenograma, cei doi isi dau intilnire la demnitar acasa. "Tu esti singurul om pe care l-am sunat si l-am invitat personal!...", spune ministrul, la care Lorin raspunde rizind ca ii multumeste foarte mult pentru invitatie (O alta inconsecventa este data inregistrarii, una figurind cu 18 mai 2005 si alta cu 18 mai 2004).

Amploarea pe care a luat-o evenimentul a determinat FIDESZ, formatiunea condusa de Viktor Orban, sa propuna in sedinta extraordinara de astazi a Parlamentului ungar sa discute, in prezenta Comisiei de Siguranta Nationala, problema presupusului caz de spionaj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.