Un tinar nevazator de 22 de ani din Constanta este nominalizat la premiile Academiei Internationale CISCO pentru informatica. Radu Vasile este student in anul al patrulea la Facultatea de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii "Ovidius", din Constanta, si a absolvit mai multe stagii de specializare in domeniul IT.

Dupa ce si-a trimis dosarul prin intermediul Telecentrului "ICT4U", unde functioneaza Academia Regionala CISCO, el a fost selectat dintr-un milion de candidati pentru a cistiga unul dintre cele cinci premii mondiale ale Academiei Internationale CISCO. Decernarea va avea loc la conferinta internationala a Academiilor Regionale, in perioada 8-9 septembrie, la Valencia.

In ciuda dizabilitatii sale, tinarul are performante in informatica, datorita unui program de sintetizare a vocii, conceput in limba italiana, care ii descrie tot ceea ce afiseaza monitorul. Radu Vasile a urmat o scoala speciala si apoi Liceul pentru deficienti de vedere din Buzau, iar din anul 1998 a inceput cursurile de PC pentru adolescentii nevazatori, la liceul din Buzau.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.