Potrivit paginei de net Index.hu, secretarul de stat pentru securitate nationala in Ministerul ungar al Apararii, Toth Andras, a spus intr-o emisiune televizata, ca intreaga poveste conform careia Szatmari Ildiko ar fi avut relatii intime cu cei doi este o inventie. Potrivit aceluiasi portal, cotidianul ungar Reggel a publicat, in editia de marti, o fotografie in care presupusa spioana Szatmari Ildiko si fostul ministru al Culturii, Hiller Istvan, sunt alaturi. In legatura cu aceasta fotografie, Toth Andras a precizat, intr-o emisiune la televiziunea ungara TV2, ca "nu exista date care sa sprijine presupunerile formulate pe baza fotografiei". Secretarul de stat sustine ca, in forma actuala, toata povestea este doar o inventie.

ACTORII.

Sotii Szatmari neaga cu fermitate ca ar fi avut orice legatura cu serviciul de informatii din Romania, iar Tibor Szatmari (foto) a declarat cotidianului ungar Kronika ca nu are cunostinte ca sotia lui ar fi avut relatii intime cu vreun oficial. Cum cotidianul ungar Magyar Nemzet, in care a aparut luni informatia, nu a dat decat initialele femeii, Sz. I., Tibor Szatmari spune ca nu poate nici macar sa-l dea in judecata. El spune ca in momentul in care a sunat la redactie pentru a cere lamuriri, reprezentantii cotidianului l-au intrebat ce il face sa creada ca s-ar fi referit la el.

Szatmari Tibor traieste de mai multi ani in Ungaria, impreuna cu sotia lui si, dupa cum a declarat pentru Kronika, nici nu intentioneaza sa se intoarca in Romania. El neaga ca ar fi fost expulzati. Cum sotul presupusei spioane a fost prezentat de cotidianul amintit drept o persoana care a ocupat functii inalte in UDMR, liderul Uniunii, Marko Bela, a precizat ieri ca Tibor Szatmari nu mai are nici o legatura cu formatiunea sa.