Dupa Noble Ventures, in sertarele Tribunalului de Arbitraj de la Washington se mai inghesuie un dosar. Si EDF, fostul operator al duty-free-urilor de la Otopeni, vrea dreptate.
Firma EDF Services Limited a atacat statul roman la Centrul International de Solutionare a Disputelor legate de Investitii, Tribunal international de Arbitraj de pe linga Banca Mondiala. Compania, inregistrata la Hong Kong, se asociase in 1992 cu firma Sky Services LTS, Aeroportul International Bucuresti-Otopeni si compania Tarom, in vederea deschiderii mai multor spatii tip duty-free in perimetrul aeroportului. Zece ani mai tirziu, la inceputul anului 2002, partenerii romani s-au retras din afacere si au scos la licitatie toate spatiile duty-free.
In acelasi an, cotidianul german "Die Welt" publica o ancheta potrivit careia un reprezentant al guvernului de la Bucuresti i-ar fi cerut proprietarului firmei EDF suma de 2,5 milioane de dolari pentru contiuarea colaborarii privind administrarea magazinelor duty-free.

Contactati la acea ora, oficialii din Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei au negat acuzatiile. Probabil lipsa de probe suficiente la acea data, corelata cu faptul ca Ministerul condus de Miron Mitrea a ripostat ferm, solicitind reprezentantilor EDF sa il nominalizeze pe oficialul care ar fi cerut mita, a dus la iesirea cazului din atentia publica si sa revina trei ani mai tirziu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.