Sambata, ora 11, Maracineni. Stam pe pod si sporovaim. Si pe langa noi, discret, trece un om, cu doua bare de fier in spate.

N-am de lucru, ii fac o fotografie. Uite ca mai apare unul. Alte bare de fier in spate. Alta fotografie. Sunt imbracati in salopete de santier, murdare. Ma gandesc ca oamenii muncesc si sambata de-si rup spinarile. N-am ce face si ma uit dupa al treilea om cu doua bare de fier in spate. Coboara podul, in lungul soselei, si intra agale intr-o curte. In curte se construieste o casa mare cat toate zilele. Omul sta cat sta, apoi iese fara barele de fier. Ceva nu e-n regula. Nu trece mult timp, apare altul. Reteta clasica: salopeta, doua bare de fier in spate...

"Hai sa ne luam dupa el, sa vedem ce face". Ne urcam intr-o masina si pornim in viteza intai, cat putem de incet, pe urma lui. Trecem de curte, si prin poarta vedem cum omul lasa barele pe un cantar, se schimba de salopeta si pleaca. Pe placa de la intrarea in numitul santier scrie mare, sa nu-ncapa indoiala: "Santier in lucru. Obiectiv: spatiu comercial cu terasa. Ceva nu-i a buna... asa ca sunam la Politie.

Sosesc prompt doua echipaje care se apuca de investigatii. Treaba devine clara, in curte sunt vreo doua tone de subansambluri demontate din ruinele podului - multe armaturi, o bucata de gard si vreo doi metri de parapet metalic, din cel pe care-l intalnesti pe marginea oricarei curbe periculoase. Se va face proces-verbal, se vor continua cercetarile... Nici pana azi nu au sosit rezultatele.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.