Dupa recentele scandaluri iscate de fuga peste granita a unor infractori periculosi, Inspectoratul General al Politiei Romane a prezentat un Top 20 al celor mai cautati dintre acestia. In capul listei se afla Ioan Clamparu, in varsta de 38 de ani, dat in urmarire internationala din mai 2004. impotriva lui, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, specializat in proxenetism. Au existat zvonuri ca ar fi fost arestat in urma cu cateva luni la granita franco-spaniola, dar autoritatile acestor tari au negat acest lucru.

Pe locul secund se afla Sorin Beraru, cautat din mai 2001, pentru executarea unei condamari de 12 ani. El a savarsit infractiunile de trafic de influenta, dare si luare de mita, sustragandu-se cercetarilor si in alte dosare. Prezenta lui a fost semnalata in diferite tari din Europa, Asia sau Africa.

Urmeaza Mihai Bucurenciu si Valentin Raducan, ambii implicati in dosarul "Portbagajul". Primul este condamnat la 10 ani inchisoare pentru lipsire de libertate. Anul trecut a fost vazut in Austria, unde ar fi cerut legalizarea unor acte la un notar. Valentin Raducan se sustrage executarii unui mandat de arestare preventiva emis pe numele sau de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Despre acesta se detin date ca se afla in Statele Unite ale Americii.

"Locotenentul" roman al celebrului Passaris este cautat si el din 2002, fiind condamnat la 12 ani de puscarie pentru tentativa de omor. in vara anului 2004 a fost arestat sub o identitate falsa in Spania, de unde a reusit sa evadeze.

Nicolae Popa, fostul presedinte al Gelsor, implicat si in cazul FNI, se afla pe locul sase al topului. impotriva acestuia, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pentru delapidare si abuz in serviciu. In anul 2001 a fost semnalat in Asia de Sud-Est, iar acum se pare ca a revenit in Europa.

Lista continua cu 14 criminali periculosi care ar trebui sa execute pedepse cu inchisoare intre 8 si 19 ani. Conform chestorului Bujor Florescu, seful Directiei de Investigari Criminale din IGPR, celebrul hot de masini de lux Radu Bolgiu nu mai este dat in urmarire generala din cauza unor vicii de procedura. In momentul de fata se incearca punerea lui sub acuzare in alte dosare, pentru a fi posibila extradarea din Spania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.