Dupa articolul publicat, ieri, in ziarul nostru, zeci de castigatori ai premiilor "Eurotombola" ne-au contactat telefonic si au cerut justitiei si politiei dreptate. Unii dintre ei spera, in continuare, sa isi ridice premiile, iar cei care au castigat masini au dorit sa taca, deocamdata, pentru a "nu-i supara" pe managerii falimentari ai societatii "Sorom-Tur", de care apartine jocul de noroc "Eurotombola". Cu totii au fost revoltati de declaratia patronului Petre Paul Tardea care ne-a declarat prin telefon ca daca nu va reusi sa imparta premiile asa cum trebuie, castigatorii isi vor primi inapoi banii pe biletul norocos. "Vom iesi in strada si ne vom posta in fata sediului "Eurotombola" pana ni se va face dreptate", ne-a declarat unul dintre castigatori.

Ciorba din coada de vitel, preferata lui Tardea

Caruselul "Eurotombola" este o afacere de familie. Este clar ca Petre Paul Tardea s-a postat in spatele acestei "tepe". Desi in acte el este trecut ca fiind actionar principal, administratorul oficial al firmei "Sorom-Tur" SRL apare ca fiind Dan Nitulescu, care, se pare, este fostul cumnat al afaceristului. Directorul executiv al societatii este nimeni altul decat fiul lui Petre Paul Tardea, Andrei.

Un alt om influent in acest circuit este actualul cumnat al lui Tardea, Gabi Matyas. De cand a luat nastere aceasta emisiune, gazduita de Prima TV, capul afacerii, Petre Paul Tardea, nu a tinut cont de bugetul show-ului si i-a "plimbat" pe acesti indivizi prin restaurante, unde a cheltuit sute de milioane de lei. Mai mult, conform unor surse din cadrul societatii "Sorom-Tur", Tardea a inchiriat o vila in Piata Romana, mai precis pe Bulevardul Lascar Catargiu nr. 2, cu 17.500 de euro lunar.

Acolo, se desfasurau chiolhanurile care nu incetau decat a doua zi dimineata. Mancarurile comandate de Tardea erau dintre cele mai variate si ciudate. Aici va spunem doar ca preferata omului de afaceri ar fi ciorba de coada de vitel.

Castigatori fara castig

Aceste petreceri pe care vi le-am descris mai sus nu sunt de condamnat si, in casa lui, omul poate sa se distreze cum doreste. Insa, tinand cont de faptul ca emisiunea "Eurotombola" promitea premii de miliarde de lei, pe care a ajuns sa nu si le mai poata onora, putem spune ca aceasta grandomanie a lui Petre Paul Tardea ar putea sa-l coste foarte mult. Desi, in prezent, patronul "Eurotombola" se afla in tara, acesta se disculpa, precizand ca, din moment ce a declarat falimentul, nu mai este responsabil pentru situatia dezastruoasa in care se gaseste firma, cat si pentru visele spulberate ale sutelor de castigatori care s-au vazut castigatori, dar fara vreun castig.

Datorii dupa incasari fabuloase

Aceleasi surse citate ne-au precizat ca, de la inceputul emisiunii pana in prezent, ar fi fost incasate aproximativ 175 miliarde de lei din vanzarea biletelor, o suma deloc de neglijat. Din acesti bani, in prezent, se pare ca premiile restante insumeaza peste zece miliarde de lei, bani care nu se stie cum vor mai intra in posesia jucatorilor norocosi. Mai mult, datoriile pe care le are SC Sorom Tur SRL depasesc 40 miliarde de lei, printre cei care trebuie sa incaseze bani aflandu-se statul si angajatii societatii.

Prima TV: Emisiunea nu mai exista

Postul Prima Tv a precizat, prin vocea directorului sau de programe, Veronica Sorescu, ca emisiunea "Eurotombola" a iesit din grila de programe a televiziunii, din momentul in care s-a declansat procedura de faliment. "Am aflat si noi despre situatia de la firma care patroneaza emisiunea "Eurotombola". Evident ca emisiunea nu va mai avea loc. Tot ceea ce speram noi este ca organizatorii concursului sa achite toate premiile care au fost castigate.

Prima Tv nu are nici o legatura cu situatia in care se afla jocul, noi punand la dispozitie spatiul de emisie, fara alte implicatii. Nu stiu, insa, daca societatea are datorii catre televiziunea Prima Tv, voi verifica acest lucru la contabilitate", a concluzionat Sorescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.