Guru Bivolaru nu a primit azil in Suedia. Totusi, liderul spiritual al MISA nu va fi inca extradat, pen-tru ca nu s-a judecat cererea de extradare formulata de statul roman.

Biroul de Imigrari din Malmo a respins ieri cererea de azil formulata acum cateva luni de Gregorian Bivolaru, apreciind astfel ca liderul yoghinilor din Romania nu a fost persecutat de anchetatorii romani.

RECURS

"Asa-i la razboi. Mergem inainte", ne-a declarat Mihai Stoian, liderul Natha Yoga din Suedia, mentionand ca au formulat recurs. Acesta va fi judecat de Curtea Superioara de Justitie din Stockholm. Avocatii lui Bivolaru vor elabora o strategie pentru ca guru sa ramana in continuare pe pamant suedez. Termenul de recurs urmeaza sa fie stabilit in urma intelegerii cu avocatii, care trebuie sa precizeze de cat timp au nevoie pentru formularea apararii.

EXTRADAREA, IN SEPTEMBRIE

Independent de acest dosar, in primele doua saptamani ale lunii septembrie, Curtea Superioara va judeca si cererea de extradare formulata de statul roman. Surse din Ministerul Justitiei sustin ca de foarte multi ani nici un roman nu a primit azil in alta tara.

SI-A CHEMAT AVOCATII

Gregorian Bivolaru a aflat vestea ieri dupa amiaza, in arestul politiei din Malmo, unde se afla din luna aprilie. Reprezentantii serviciului de imigratie i-au comunicat decizia si l-au intrebat daca o accepta. Bivolaru a anuntat ca va uza de caile legale de atac si si-a contactat avocatii.

MASURI DISPERATE

Parintii unui micut din localitatea bacauana Plopana si-au ingropat copilul in curte, pentru o jumatate de ora, in speranta disperata de a-l readuce la viata pe micutul electrocutat. Nici incercarea lor si nici stradania medicilor de a-l readuce la viata pe micut nu au avut nici un rezultat.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.