Noua conducere a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si Colegiul Farmacistilor din Galati au luat o decizie care se constituie intr-o premiera pe tara, sanctionand patru farmacii care au facut declaratii false cu privire la depasirea plafonului valoric pentru eliberarea retetelor compensate si gratuite.

Ministerul Sanatatii a incheiat in primele luni ale anului un protocol prin care farmacistilor le era interzis sa depaseasca plafonul valoric pentru retete compensate si gratuite cu mai mult de 5%. In urma unui control efectuat de CJAS Galati, s-a descoperit ca patru din cele 60 de farmacii galatene au facut declaratii false si in respectul principiului "dam acum oricat, ca ne platesc ei la anul", au depasit plafonul valoric cu mult peste procentul de 5%. Directoarea CJAS Galati, Olimpia Buzia, a convocat o intalnire comuna a conducerii casei judetene si filialei locale a Colegiului Farmacistilor, pentru discutarea sanctiunilor ce vor fi aplicate farmaciilor ce nu respecta intelegerea, iar sanctiunea decisa de membrii colegiului a fost ca farmaciile respective sa nu mai primeasca nici o suma din fondurile distribuite la rectificare.

"In urma cercetarilor facute de specialistii nostri s-a demonstrat ca patru farmacii din judetul Galati, aflate in contract cu CJAS, au declarat ca au depasit plafonul acordat doar cu 5%, dar de fapt il depasisera cu mult mai mult. Tocmai de aceea am convocat o intalnire cu farmacistii din Colegiul Farmacistilor Galati si, dupa ce le-am prezentat situatia, am decis, de comun acord, sa pedepsim aceste farmacii, aplicandu-le, ce-i drept, pedeapsa minima. Ele nu vor primi nici un ban din sumele de la rectificare ce se impart acum intre farmacii", ne-a declarat directoarea CJAS Galati, Olimpia Buzia.

Aceste sanctiuni se constituie intr-un avertisment ultimativ pentru cele patru farmacii care, in cazul in care vor recidiva, vor fi sanctionate cu rezilierea contractului incheiat cu casa. De fapt, chiar in cursul intalnirii comune a conducerii CJAS Galati si a Colegiului Farmacistilor fusese propusa si sanctiunea dura de reziliere a contractelor, dar, deocamdata, a fost preferata varianta care sa constituie un avertisment dat tuturor farmaciilor galatene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.