Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a semnat, saptamana trecuta, contractele de atribuire catre fundatii a proiectelor din cadrul a trei din programele nationale de protectie a copilului finantate de stat in 2005. Astfel, Programul de Interes National (PIN) privind crearea retelei de asistenti maternali profesionisti pentru protectia in regim de urgenta a copiilor pana la doi ani separati de familie va fi pus in practica de catre fundatia Sera Romania.

Aceasta organizatie va desfasura programul in parteneriat cu autoritatile locale din judetele: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea, Arges, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea. Pentru programul "Integrarea socio-profesionala a copiilor/ tinerilor din sistemul de protectie" a fost desemnata prin licitatie Fundatia "Inima pentru inima", care va desfasura acest proiect in judetul Valcea.

Cel de-al treilea program "Dezvoltarea serviciilor de zi si de recuperare si inchiderea institutiilor de tip vechi destinate copiilor cu dizabilitati/handicap care nu pot fi reabilitate" a fost atribuit Fundatiilor "Sera Romania" si "Pentru Copiii Nostri". Suma totala aprobata de Guvern pentru finantarea acestor trei programe de interes national este de peste 10.000 miliarde de lei noi (101.862 miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.