Peste 1.000 de persoane, localnici, turisti si oficialitati au participat ieri, pe faleza Cazinoului din Constanta, la festivitatile Zilei Marinei, dar si la sarbatorirea implinirii a 145 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane. Oficialii marinei militare, asezati la o tribuna impozanta, erau dezamagiti ca "primul marinar al tarii, presedintele Traian Basescu, a lipsit de la ceremonie".

A fost prezent insa ministrul apararii, Teodor Atanasiu, intors ieri din concediul de odihna petrecut in sudul Spaniei. Festivitatile din acest an au fost mai ample datorita participarii navelor militare a sase tari riverane Marii Negre. Bugetul alocat pentru Ziua Marinei a fost zero, dupa cum s-a exprimat ministrul Atanasiu, insa in fata spectatorilor s-a desfasurat un exercitiu real, organizat pe mare cu nave ale Fortelor Navale Romane ajutate de Fortele Terestre si Aeriene.

Pe malul Dunarii, de Ziua Marinei, galatenii s-au "jucat" de-a marinarii. Pe parcursul zilei de ieri, a avut loc concursul de caiac, de role si de arte martiale. Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor, a venit si el la Galati pentru a vedea cum merge reconstructia zonelor sinistrate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.