Ieri, in urma caderilor masive de precipitatii din noaptea de sambata spre duminica, podul feroviar de la Gradistea, de peste Arges, amplasat pe calea ferata Bucuresti–Giurgiu, a fost pur si simplu luat de ape.

Circulatia feroviara a fost inchisa la timp, evitandu-se astfel producerea unei catastrofe. Tot ieri, apele raului Buzau au rupt podul construit de militari la Maracineni. Viiturile au provocat intreruperea circulatiei si pe celelalte doua poduri provizorii, traficul auto fiind deviat pe o ruta ocolitoare. Din cauza evenimentelor produse, Moldova a fost, din nou, izolata de Muntenia.

Potrivit "calendarului popular", ziua in care se serbeaza Adormirea Maicii Domnului marcheaza sfarsitul verii si debutul toamnei. Din nefericire, si de asta data, previziunile meteorologilor s-au adeverit, asa incat ultima "suflare a verii" a fost insotita de un nou val de ploi si inundatii. Mai mult, aversele, care au inceput inca de ieri, au produs, pe langa deja obisnuitele inundatii care au afectat o serie de localitati, in special in judetul Buzau, si prabusirea a doua poduri, peste raurile Arges si Buzau.

Astfel, in urma caderilor masive de precipitatii, in noaptea de sambata, s-a prabusit podul feroviar de peste Arges amplasat pe calea ferata Bucuresti-Giurgiu si care facea legatura intre localitatile giurgiuvene Vidra si Gradistea. Potrivit precizarilor expertilor din cadrul CN CFR SA, ploile torentiale au afectat pila nr.2 a podului, ceea ce a condus la prabusirea tablierului nr.3. In urma acestui eveniment, circulatia feroviara a fost inchisa, terenurile urmand sa circule pe ruta Bucuresti-Videle-Giurgiu, in timp ce pe tronsonul Vidra-Gradistea, ceferistii asigurand traficul prin transbordarea calatorilor cu autobuzele.

De asemenea, ieri, apele raului Buzau au luat podul pietonal construit de militari la Maracineni, in timp ce, din cauza viiturii, circulatia a fost intrerupta si pe celelalte doua poduri provizorii, traficul auto fiind deviat pe o ruta ocolitoare, Buzau-Vernesti-Berca-Sapoca. De altfel, avand un debit de peste 600 mc/s, raul Buzau a facut ravagii si printre utilajele santierului de la Maracineni ale carui lucrari, si asa, sunt in intarziere.

In ceea ce priveste previziunile meteo, 11 judete, printre care Brasov, Covasna, Prahova, Constanta, Vrancea si Buzau, au fost avertizate hidrologic de catre Ministerul Mediului, cotele de inundatii urmand a fi depasite in bazinele raurilor Olt, Siret, Prut, Arges sau Ialomita.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.