Atentie, se inchid usile!" Sa nu-si inchipuie cineva ca glasul cristalin care se aude in difuzoarele de la metrou vine de undeva din neant ori a fost ales la intamplare. Ca pentru orice misiune respectabila, a fost nevoie si aici de o preselectie. Acum vreo patru ani, prin 2001, Isabela Neamtu (in prezent actrita la Teatrul Mic din Bucuresti) a castigat castingul. De trei ani incoace, anunturile care ii feresc pe calatori de incidente neplacute, ba ii si informeaza despre ruta pe care o folosesc au vocea ei.

Isabela nu merge cu metroul, asa ca nu stia ca e vedeta de subteran. I-a spus un coleg ca i s-a parut ca-i recunoaste timbrul, asa ca a luat metroul o statie, ca sa verifice ce si cum. A constatat cu surprindere ca amicul a avut dreptate. "In 2001, am dat o proba la un studio de inregistrari care nu mai exsita. O proba pe care nu am luat nici un ban si pe care n-am stiut ca au folosit-o. Eu nu le-am dat celor de la metrou nici o semnatura de cedare a drepturilor de autor. Imi folosesc vocea fara acordul meu", rezuma Isabela situatia.

Afland cum stau lucrurile, actrita a incercat sa afle daca reprezentantii metroului se afla sau nu in legalitate. "Am trimis o multime de adrese. Ceea ce am primit de la Metroul SA au fost niste amenintari. Stiu eu cine sunt ei, cu cine ma pun, am habar ca au zece avocati, nu unul? Apoi au indulcit tonul si m-au invitat telefonic la niste discutii. Fara vreo hartie oficiala, n-am ce cauta acolo. Am scris si celor de la ORDA, care s-au declarat 'surprinsi>> ca nu am acceptat invitatia.

Mi-au spus ca ma priveste metoda prin care rezolv conflictul cu Metrorex-ul, ca am la dispozitie actiunea in instanta. Acum o saptamana, avocatul meu a reusit sa dea de domnul Lapadat, directorul general al Metrorex, care a spus ca stie despre ce este vorba si ca va rezolva personal situatia. Pentru ca ieri (joi-n.r.) sa ma sune o colega, fiindca au chemat-o la un casting, pentru vocea de la metrou".

Ceea ce nu stia Isabela Neamtu era ca, la data la care avocatul sau primea de la Marius Lapadat asigurari ca se va ocupa el insusi de rezolvarea acestei probleme, omul in cauza nu mai era director general la Metrorex. Ba, mai mult, domnul Lapadat nu mai lucreaza deloc in cadrul Regiei. Si, ca si cum n-ar fi fost suficient, omul ne-a declarat ieri ca nici un avocat n-a vorbit cu el la telefon."Poate cu domnul Soava, care este acum director".

A urmat Odiseea aflarii unor date concrete. La biroul actualului director general, cineva se scuza ca nu stie cand revine domnul Soava. Dar imi este recomandat cu caldura biroul de presa. Mai-marele lipseste, dar seful de birou este adus la telefon. Respectivul se declara neputincios si ma indruma catre Directia Relatii cu Mass Media din Ministerul Transporturilor, de la care pot obtine mai multe informatii.

Asta, daca ar raspunde cineva la numarul cu pricina. Am de ales, apoi, intre directorul Directiei Infrastructura din Metrorex, care ar putea sti ceva amanunte, si seful Serviciului Juridic, care stie tot. Acesta din urma stie, dar nu spune, daca nu are acordul superiorului sau. Asa ca ajung din nou la cabinetul directorului Soava, care nu s-a intors. Cel putin asa i-a spus subalternei sale, cand a revenit, meteoric, in birou… Dupa care s-a facut iar nevazut, iar la telefonul mobil n-a fost de gasit.

Ce a iesit la iveala, din tot acest ping-pong telefonic, a fost ca Isabela Neamtu nu a incheiat nici un contract cu Metrorex, ci cu "o societate pe care a angajat-o o alta societate la care Metrorex-ul a apelat". In multitudinea de fosti si actuali directori, sefi de birouri si servicii, responsabili si personaje abilitate nu s-a gasit nici unul care sa descurce itele. Isabela Neamtu mai are varianta apelarii la justitie.

Dar nici aici tanara nu are prea mult noroc: "Am o cerere de depus in instanta. Numai ca toti judecatorii sunt in vacanta. N-am nici macar cui sa ma plang. Exista un judecator de serviciu, singurul caruia ma pot adresa. Incerc sa-l gasesc". "Urmeaza statia Piata Victoriei".


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.