Primul patinoar artificial mobil din Romania a fost inaugurat ieri in Parcul Unirii

Presedintele ales al Romaniei, Traian Basescu, inca primar general al Capitalei, a inaugurat ieri, in Parcul Unirii, primul patinoar artificial mobil din Romania, care va functiona pe toata durata Sarbatorilor de Iarna. "Am tinut neaparat sa iau parte la ultimul eveniment al anului, pe care Primaria Capitalei il organizeaza de Sarbatori. Am vrut, de fapt, sa fiu alaturi de comunitate", a declarat viitorul sef al statului. El a primit din partea organizatorilor o pereche de patine, pe care a promis ca o sa invete sa "mearga", dar numai "pe la trei-patru dimineata, sa nu ma filmeze nimeni". Succesul sau la public s-a dovedit si de aceasta data mare, astfel incat "retragerea" de la eveniment a durat cam o jumatate de ora. Aproape toti bucurestenii aflati la fata locului doreau autografe de la Traian Basescu, unul dintre ei solicitandu-i o semnatura chiar pe buletinul de identitate.

Interesul vadit al tinerilor de a-si petrece timpul liber "pe gheata", la patinoarul natural din Cismigiu - creat pe vremea cand era ales prima data primar general al Bucurestilor - l-a determinat pe Traian Basescu sa agreeze un proiect mai modern de divertisment. Asa a aparut "Ice Park", o alternativa de distractie mult mai spectaculoasa. "Ice Park" include un patinoar in suprafata de 600 mp, cabine de inchiriere a patinelor, spatii pentru expunerea si comercializarea produselor de sezon si alimentare, o scena de aproximativ 15 mp, un brad impodobit si terase pentru bar si catering. Bucurestenii vor avea parte de un program complex de evenimente atat in cursul saptamanii cat si in weekend. Alaturi de reprezentatii teatrale si muzicale live, aici vor avea loc diverse jocuri si intreceri: bowling pe gheata, carnaval cu premii pentru copii, Basket Ice/Fotbal Ice (fara patine, cu mijloace de protectie speciale).

In "Ice Park" vor fi organizate demonstratii si concursuri sportive: de dans profesionist, de patinaj artistic pentru amatori, de hockey, precum si curse de obstacole pentru amatori. Intregul program se va desfasura pe fondul muzicii ambientale si al jocurilor de lumini: discoteca ce va cuprinde un program animat de DJ; Cupidon party - perechi formate prin tragere la sorti cu premii oferite de sponsori; animatoare pe gheata; dedicatii oferite prin MC; evenimente tematice in jurul lui Mos Craciun - cadouri pentru copii, cantece si poezii. Evenimentul va permite accesul liber al vizitatorilor, cu exceptia patinatorilor, care vor plati un tarif de 100.000 lei pentru accesul pe gheata (2 - 3 ore) si de 100.000 lei pentru inchirierea de patine.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.