Triplul asasinat care a ingrozit Constanta, o reglare de conturi in traficul de droguri

Ieri, dupa trei luni de cautari, familia Ion din Mangalia a fost gasita. Moarta, ucisa cu sange rece. Toti cei trei membri ai familiei, Alexandru (39 ani), Lucretia (35 ani) si fetita lor, Amalia-Victoria, au fost omorati si ingropati in padure. Descoperirea oribilei crime a ingrozit Constanta. Familia Ion disparuse de la sfarsitul lunii septembrie. Cea care a alertat Politia a fost una dintre surorile Lucretiei, Victoria Ene. Cele doua femei erau vecine si tineau zilnic legatura. In seara de 27 septembrie, Victoria Ene a mers intr-o vizita obisnuita la familia Ion. Sora ei a intampinat-o in bucatarie, unde facea conserve de toamna. Lucretia Ion pusese rufe la spalat si isi facea planuri pentru renovarea casei. Discutia surorilor a fost scurta si femeile s-au despartit stabilind sa se vada a doua zi. A doua zi, Lucretia Ion nu a mai raspuns la telefon. Nici ea, nici sotul ei. La ei acasa nu era nimeni. Tacerea s-a prelungit pana pe 8 octombrie, cand Victoria Ene a anuntat Politia. Femeia a fost convinsa ca celor dragi li se intamplase ceva rau, deoarece nu era in firea lor sa plece mai mult timp fara sa anunte. Sotii Ion munceau vara in Germania, ca ospatari, de unde se intorsesera in luna august. Ei erau foarte mandri de noua lor achizitie: un Opel Caravan argintiu metalizat.

Descinderea in apartamentul familiei Ion a confirmat temerile. Locul arata ca dupa o confruntare sangeroasa. Mocheta fusese decupata, peretii si parchetul curatate. Criminalistii au descoperit stropi si pete de sange prin casa, in sufragerie, iar sub parchet baltea sangele. Din apartament lipseau pasapoartele celor doi soti, actul casei si certificatul de nastere al fetitei, ca si uniforma de scoala a copilei. Prima masura a fost ca toti membrii familiei sa fie dati in consemn la frontiera.

Ancheta s-a deschis cu o bursa a ipotezelor: ba Lucretia avea un amant si impreuna l-au ucis pe Alexandru, apoi au fugit cu fetita; ba Alexandru era betiv si le altoia des pe cele doua, iar femeia l-a omorat ca sa scape de teroare. Cert era ca barbatul fusese asasinat, deoarece in casa se gasise sangele lui. Politia a scotocit toata Mangalia si imprejurimile, portul turistic si padurile. Dupa aproape doua luni, masina familiei Ion a fost descoperita in Constanta, intr-o parcare de la iesirea spre Ovidiu. Interiorul autoturismului fusese spalat, iar masina abandonata de ceva timp, deoarece era plina de gainat si praf.

Cercetarile au scos la iveala fire de nisip, astfel ca politistii au luat la verificat plajele din statiuni. Criminalii aveau sa fie prinsi intamplator. O adolescenta din Cernavoda a reclamat saptamana trecuta ca a fost batuta si trimisa la produs in Spania de un student albanez din Constanta. Acuzatul, Shyti Blenis (21 ani), este student in anul al doilea la fara frecventa, la Facultatea de Relatii Internationale a Universitatii "Ovidius". La perchezitia domiciliara efectuata in apartamentul inchiriat in Constanta de albanez, politistii si procurorii au descoperit lucruri ce lipseau din locuinta sotilor Ion, inclusiv telefoanele mobile ale celor doi si 4 cartuse de pistol cu gaze.

Munitia si declaratia prostituatei din Cernavoda l-au infundat pe Blenis, care a fost arestat pentru trafic de persoane si detinere de arme. Initial, Shyti Blenis a spus ca a gasit actele familiei Ion atunci cand a inchiriat apartamentul. Lucrurile s-au legat cand s-a descoperit identitatea complicelui sau: un tanar din Mangalia, Stefan Niculescu (22 ani), care locuia in Constanta. El s-a dovedit a fi nepotul Lucretiei Ion, care era sora cu mama lui, Maria. Stefan Niculescu si Shyti Blenis erau prieteni vechi, fusesera colegi de liceu la Constanta, apoi la facultate si practicasera rugby impreuna. Niculescu a fost si el incarcerat pentru aceleasi infractiuni ca si albanezul. In noaptea de marti spre miercuri, Stefan Niculescu a recunoscut crimele, comise impreuna cu Shyti Blenis.

El i-a dus pe politisti la locul unde fusesera ingropate victimele, fetita separata de parinti. Cadavrele sotilor Ion au fost gasite intr-o groapa sapata in liziera din apropiere de comuna 23 August, langa soseaua Constanta - Mangalia, puse unul peste celalalt. Corpurile fusesera infasurate in paturi, covoare si mochete si apoi legate fedeles cu sfoara. Trupul micutei a fost dus la circa 50 km departare, in apropiere de calea ferata de langa padurea de la Valu lui Traian. Cadavrul ei a fost aruncat intr-o groapa, ghemuit. Nepotul Stefan Niculescu a indicat anchetatorilor si locul unde ascunsese alte dovezi. Pe plaja Modern din Constanta, el ingropase cheile masinii Opel Caravan, o cheie auto de la autoturism si actele de identitate ale sotilor Ion. Criminalii au relatat filmul triplului asasinat, comis cu sange rece. In dimineata zilei de 28 septembrie, nepotul a mers in vizita la rude. Stefan Niculescu era insotit de Shyti Blenis, iar Alexandru si Lucretia Ion le-au deschis usa si i-au poftit in casa.

Era in jurul orei 8, iar fetita plecase la scoala. In locuinta familiei s-a petrecut ceea ce anchetatorii numesc o "reglare de conturi". Mobilul: traficul de droguri in care se pare ca erau implicati sotii Ion. Alexandru Ion a fost injunghiat, hacuit cu mai multe lovituri de cutit. Lucretia Ion a fost strangulata. Ramanea fetita, care urma sa se intoarca de la ore in jurul orei 12. Asasinii au impachetat cele doua trupuri si au sters din urme. Au mers la scoala unde invata Amalia cu masina parintilor ei. Vazandu-l pe varul ei primar, copila n-a banuit nimic. S-a urcat in masina bucuroasa, asteptandu-se sa fie dusa acasa. Plimbarea in care au luat-o tinerii a fost ultima. Fetita de 8 ani a fost strangulata cu o curea pana n-a mai miscat. Criminalii au bagat copila in portbagaj, dar ea si-a revenit.

A inceput sa bata cu disperare in portbagaj, sperand sa fie auzita si ajutata de cineva. Cei doi au redus-o la tacere definitiv, lovind-o cu bestialitate in cap. De cadavrul fetitei si al parintilor ei, asasinii s-au debarasat pe rand. Pe parcursul cercetarilor disparitiei rudelor sale, Stefan Niculescu avea sa declare, foarte afectat, ca spera ca unchiul, matusa sau macar verisoara lui sa fie in viata. Cei doi criminali au fost aratati ziaristilor, ieri, la Parchetul Constanta, unde erau audiati de procurori. Albanezul Shyti Blenis nu a scos o vorba, stand tot timpul cu capul plecat. Aparitia lui Stefan Niculescu avea sa cutremure asistenta.

Asasinul are un chip angelic, de baiat studios si bine crescut. El a inceput sa se smiorcaie, spunand ca este nevinovat. A incercat apoi sa-si ascunda fata si n-a raspuns la nici o intrebare legata in special de uciderea fetitei de 8 ani. Sefii Politiei si Parchetului Constanta au declarat ca exista si un al treilea suspect: un alt albanez, Todri Albion, de 19 ani. Albanezul a fost prins, marti seara, la Otopeni, pe Aeroportul "Henri Coanda", pe cand se pregatea sa paraseasca tara. Stefan Niculescu si Shyti Blenis au fost prezentati, ieri seara, Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea de omor deosebit de grav. Ei risca pedeapsa maxima permisa de legislatia romana: detentia pe viata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.