In comuna Apata, intre Valea Hotarului si Valea Bozom, va fi pus pe picioare un proiect unic pentru tara noastra. O firma romano-franceza a cumparat 40 de hectare de teren, pentru a construi un sat turistic de tip naturist, unde turistii vor inota, pescui, calari, juca golf sau tenis. Numai ca toate aceste sporturi vor fi practicate in pielea goala.

Turistii, mai ales din Franta si Belgia, vor locui in cele 60 de casute de vacanta amplasate in mijlocul naturii. Satul de vacanta cu circuit inchis va avea si un restaurant. Intreaga zona va fi foarte bine pazita de ochii curiosilor, nu putini la numar, care se vor inghesui sa vada cum se face turism in pielea goala. Ideea investitorilor a trezit in prima faza suspiciunea autoritatilor comunei.

"Prima data mi-a fost teama sa nu fie vorba de o secta gen Bivolaru si sa ne trezim cu probleme, dar nu este cazul. Am aflat ca in Franta firma mai are inca 80 de astfel de sate de vacanta, unde se practica turismul naturist, si alte trei in Ungaria. Francezii au ales comuna noastra spunind ca turistii lor nu sint interesati de Poiana Brasov sau de litoral, unde se pling ca sint numai betoane. Aici pot sta in aer liber, aproape de padure, intr-un loc ascuns privirilor, unde oamenii vor putea sa faca tot ce le trece prin cap, chiar si sa coseasca daca vor. Numai ca in pielea goala, ca asa ar vrea cica occidentalii", spune primarul comunei, Bolony Gyula.