Piata rezidentiala din Romania aplica cu succes din ce in ce mai multe tipare occidentale. De cativa ani se practica ridicarea de condominium-uri, parcuri rezidentiale de mare intindere. Potrivit lui Robert Teodorescu directorul Departamentului Vanzari Rezidentiale in cadrul companiei Regatta, un condominium necesita o suprafata foarte mare de teren, de peste 10.000-15.000 de metri patrati.

Un bun exemplu este suprafata din Corbeanca, de 17.000 de metri patrati, pe care Regatta a tranzactionat-o recent catre un grup de dezvoltatori imobiliari. Pe un asemenea teren se pot construi 18-25 de vile pe trei niveluri: parter, etaj si mansarda. Pentru succesul garantat al proiectului trebuie luata in calcul locatia parcelei pe care se va construi.

In exemplul mentionat, terenul este asezat la circa 100 de metri distanta de strada principala, ceea ce confera acces usor si pozitie favorizata. Nu trebuie ignorate nici elemente precum ochiuri de apa care aduc un plus de valoare investitiei prin ambientul placut pe care il creaza. Fiecare vila va avea intre 250-400 de metri patrati construiti pe cate un lot de 400-800 metri patrati.

Trendul constructiilor se indeparteaza incet de oras, sustine Robert Teodorescu. Zonele cele mai cunoscute si solicitate din Capitala, precum Iancu Nicolae sau Sisesti, s-au ocupat, numarul de oferte a scazut, iar preturile au crescut foarte mult. Cum piata imobiliara are propriile sale parghii de reglare, apar noi zone de dezvoltare, apropiate de cele care s-au "inchis", dar si de infrastructura. O asemenea locatie este Corbeanca.

Aici terenurile sunt mai accesibile ca pret, iar utilitatile sunt complete. In comparatie cu Bucurestii, unde terenurile ramase ating aproximativ 150 de euro/mp, la Corbeanca unele dintre cele mai bune terenuri costa 100 de euro/mp.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.