Pentru a preintampina imbulzeala, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre, a aprobat prin ordin noile norme metodologice de aplicare a tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania.

"Aceste norme simplifica destul de mult lucrurile in cazul eliberarii de rovignete. Asta am si dorit, de aceea noua rovigneta-ecuson este si mai simpla fata de cea care a fost distribuita anul trecut", ne-a precizat Florin Buzatu, sef serviciu Avize-Autorizari din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din MTCT. Noile norme precizeaza acum ca vechile rovignete, de forma patrata, se vor vinde pana la epuizarea stocului, fiecare distribuitor urmand apoi sa puna in vanzare rovigneta-ecuson, care are o forma rotunda.

O alta noutate este aceea ca pe chitanta sau factura care insoteste rovigneta va fi trecuta, obligatoriu, ora eliberarii. "Am fost obligati sa introducem aceasta precizare deoarece am avut situatii cand instanta a anulat un proces-verbal. Politia mentiona ca soferul in cauza nu a prezentat rovigneta, dar acesta si-a cumparat rovigneta in aceeasi zi si in instanta a aratat chitanta cu data care coincidea cu cea a procesului-verbal de amenda. Dar noi n-am putut dovedi ca soferul a cumparat-o dupa ce a primit amenda, pentru ca nu avea ora trecuta pe chitanta. Dar se mai pot cumpara rovignete si de la alti distribuitori, pe baza de factura, deci pe aceasta trebuie trecuta ora", a spus Florin Buzatu.

Pentru a scurta timpii de asteptare, normele prevad acum ca persoanele juridice care achita tariful integral al rovignetei primesc doar ecusonul, doar cele care opteaza pentru plata in rate urmand sa primeasca si rovigneta-ecuson si rovigneta-talon. Pe rovigneta-talon este obligatoriu sa se treaca anumite mentiuni, inclusiv despre ratele platite.

In continuare, noile norme fac precizarea ca pentru autoturisme se achita tariful integral pe un an intreg. Persoanele fizice care detin autoturisme trebuie sa stie ca dovada achitarii tarifului este chitanta sau bonul, nicidecum aplicarea rovignetei pe parbriz. Soferii vor avea acum posibilitatea sa-si achizitioneze o noua rovigneta cu cel mult 30 de zile inainte, iar tarifele au ramas neschimbate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.