Credinciosi din zona Vasluiului au luat ieri cu asalt biserica Manastirii Tanacu, locul in care a murit in chinuri groaznice Irina Cornici, la auzul zvonului ca fostul monah exorcist Daniel Corogeanu ar putea reveni la manastire. Ei s-au rugat lui Dumnezeu pentru ca petitia trimisa Episcopiei si Patriarhiei semnata de cei cinci inculpati in cazul mortii Irinei Cornici sa primeasca girul conducerii BOR si astfel Daniel Corogeanu si cele patru maicute sa se intoarca in mijlocul lor.

Cu toate ca Episcopia Husilor a trimis un nou ieromonah la Tanacu, oamenii il vor inapoi pe Corogeanu. Faptul ca Episcopia Husi nu a inchis manastirea si n-a trecut la transformarea ei in manastire de calugari le da sperante credinciosilor.

DOLEANTA

Dupa arestarea parintelui Corogeanu si a celor patru maicute, la Patriarhia Romana a ajuns un memoriu semnat de 800 de persoane, prin care se solicita interventia mai-marilor Bisericii Romane pentru eliberarea celor cinci si aducerea lor inapoi, la Tanacu. Daniel Corogeanu si cele patru maicute nu s-au aratat public, cu toate ca se afla in libertate de mai bine de o saptamana.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.