Vesti bune de la meteorologi. De ieri s-au oprit ploile abundente, iar de la mijlocul saptamanii vremea isi revine complet. Vom avea din nou soare. Pentru intervalul 8-11 august, prognoza anunta ca vremea va fi normala termic, cu semnalari de averse si descarcari electrice la munte. Frontul atmosferic care ne-a creat probleme se indreapta catre tara vecina, Ucraina, apoi catre Polonia.

Ieri a fost anuntat si bilantul final al inundatiilor din ultimele zile. Astfel, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), ploile din 4-7 august au afectat 91 de localitati din 13 judete ale tarii. O persoana din comuna suceveana Frasin, Dorel Balan (58 de ani), a murit in urma unui infarct, "din cauza situatiei create in localitatea care a fost afectata de apa".

Zonele in care s-au inregistrat caderi de precipitatii foarte mari au fost Malureni, judetelul Arges - 182 de litri pe metru patrat, Frasin din judetul Suceava -172 de litri pe metru patrat si localitatea Darmanesti din judetul Arges- 159 de litri pe metru patrat.

Stare de urgenta in Bulgaria, din cauza apelor

Peste 20 de localitati din Bulgaria au fost inundate in urma ploilor torentiale cazute in ultimele trei zile. Cele mai grav afectate sunt regiunile Sofia si Vrata. Situatia in toate regiunile inundate in Bulgaria ramane complicata, ploile torentiale cazute in ultimele trei zile afectand aproape intreg vestul Bulgariei. Conform declaratiilor sefului Agentiei de Aparare Civila, generalul Nikola Nikolov, situatia ramane critica in localitatile Kremikovti si Novi Iskar din regiunea Sofia, precum si in localitatea Iskar din regiunea Pleven.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.